Camelia Mitoșeru este, în ciuda vârstei, o femeie modernă. Se bucură la maximum de avantajele tehnologiei, dar, totuși, nu a uitat de lucrurile care țin de tradiție. Și, acum, de Paște, le poate îmbina cât de bine se poate.
Când vine vorba de ceea ce trebuie să facă o gospodină, de Paște, Camelia Mitoșeru e categorică. Și, culmea, deși adoră să gătească și își amintește cum, pe vremuri, în comunism, gătea noaptea pentru că ziua nu aveau gaze, nu ține ca femeile să își petreacă timpul ”la cratiță”, de Sărbători.
”Acum, când vorbim de gospodine, totul depinde de vârstă. Acum, astea mai tinere sunt și mai deștepte. Ele comandă, scapă de muncă. E adevărat, nici nu prea au timp, sunt cu munca, cu știu eu xce… Dar, dacă tot câștigă un ban, de ce să nu scape de corvoadă?! Jos pălăria pentru cine poate să nu gătească și să fie doar nevastă. La noi, astea mai bătrânele, sau, mă rog, mai în vârstă, gătitul e și plăcere. Pentru mine, de exemplu, este o pasiune gătitul”, spune, în exclusivitate pentru EGO, Camelia Mitioșeru.
Camelia și Mihai Mitoșeru sunt, ca mamă și fiu, extrem de apropiați. Și, de cele mai mult eori, sărbătorile și le petrec împreună. Acuml acesta însăp, Camelia și Mihai sunt nevoiță să stea departe unul de celălalt, de Paște. Dar, normal, vedeta TV a avut grijă să compenseze supărarea mamei cu un cadou, de Iepuraș, cât se poate de inspirat și care ar face orice femeie să zâmbească fericită.
”Mihai e plecat în Italia, unde are spectacole, și nu fac Paștele cu el. (…) Eu nu mi-am cumpărat nimic de Iepuraș, dar mi-a luat Mihai. Mi-a luat o gentuță aurie, de firmă, și acum i-am zis să îmi cumpere și pantofi. Ceva la gentuța aia, că e foarte drăgălașă și îmi trebuie ceva nou la gentuța aia. Iar acum, că e plecat, îmi cumpără când se întoarce.
Pe 23 aprilie e și ziua mea, că sunt Georgeta Camelia. Trebuia să fiu doar Camelia, dar dacă am venit pe lume chiar de Sfântul Gheorghe, părinții mi-au pus și numele de Georgeta. Iar Mihai vine chiar de ziua mea, are avion noaptea, așa că mă serbez pe 24 aprilie. Oricum, noi vorbim de trei ori pe zi la telefon. E un copil de excepție”, ne-a mai spus Camelia Mitoșeru.
Chiar dacă Mihai este plecat, Camelia Mitoșeru nu va fi singură de Paște. A invitat rude pe la ea, iar ceea ce le va pune pe masă este de natură să stârnească oricui pofta de mâncare. Mai ales că, spune mama lui Mihai Mitoșeru, are câteva secrete când vine vorba de preparatele culinare tradiționale.
”O să vină niște nepoți pe la mine, și fac Paștele cu nepoții. Le pregătesc de toate. Ouă roșii, pască – dar din aia fără aluat – am o bucată de carne superbă pentru friptură și am comandat carne de miel pentru ciorbă. Asta le gătesc… Cu drobul nu mă omor, dar e cât vrei la magazin.
Ciorba pun toate verdețurile astea minunate. Ceapă verde, lobodă, lobodă roșie, leușean, puțin orez. Așa se face ciorba de miel, fără morcov, fără albitură.. Se face doar cu verdețuri și se drege, la sfârșit, cu ouă și smântână. La friptură pun și un păhărel de vin. Și am citit undeva, o să încerc, să pun și un păhărel de tărie, că frăgezește”, spune, pentru EGO, Camelia Mitoșeru.