Când este echinocțiul de toamnă 2022 și cum ne influențează acest fenomen. Echinocțiul de toamnă mai este numit și începutul toamnei astronomice. Este momentul în care ziua este egală cu noaptea oriunde pe pământ. După acest fenoment, ziua devine mai scurtă și noaptea mai lungă. Asta se întâmplă până la solstițiu de iarnă. Iată mai jos când este echinocțiul de toamnă.
„Echinocțiu“ derivă din cuvântul francez „équinoxe“. Acesta provine din latinescul „aequinoctium“, format din „aequus“ – „egal“ şi „nox“, „noctis“ – „noapte“.
Echinocțiul de toamnă este atunci când începe sezonul de toamnă în emosfera nordică. Acesta nu are loc în fiecare an, la aceeași dată.
În 2022, echinocțiul de toamnă va avea loc pe 23 septembrie, la ora 4:04, ora României. Acesta este momentul când zilele devin din ce în ce mai scurte, iar nopțile din ce în ce mai lungi, până la solstițiul de iarnă. Acesta va avea loc miercuri, 21 decembrie 2022.
Acest fenomen a fost introdus în calendarul gregorian, în anul 1582, iar atunci echinocțiul de toamnă a picat pe 21, 22, 23 sau 24 septembrie, însă cel mai frecvent s-a produs pe 22 sau 23 septembrie.
Aici părerile sunt împărțite. În timp ce unii specialiști vorbesc de un efect mai intens asupra organismului uman, alții consideră că există excepții. De altfel, sunt persoane care nu au parte de aceste schimbări.
Psihologii consideră că „vinovată“ de această stare, care ar putea ține până la câteva săptămâni, este tomna, venirea ei.
Medicii specialiști nu au identificat cauza exactă a asteniei de toamnă, însă se crede că ar avea legătură cu aportul scazut de lumină naturală.
„Odată cu echinocțiul de toamnă, energia planetei se schimbă și ea. Balanța aduce un tip de energie ideal pentru manifestare, gândire și meditație.
Vorbim despre o energie de factură pozitivă. Potrivit astrologilor, zilele care se vor scurge până la instalarea iernii astronomice reprezintă ocazia ideală pentru a aduce echilibrul în toate aspectele vieții noastre. Toamna este un timp al deciziei și angajamentului, dar și al destinderii și al vieții tihnite”, explică specialiștii.