Românii care beneficiază de vouchere sociale primesc anul acesta șase tranșe a câte 250 de lei din partea statului român. Potrivit programului inițiat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, aproximativ 2,4 milioane de români beneficiază de acești bani. Când intră a șasea tranșă de bani pe cardurile sociale și ce categorii de persoane au dreptul la aceste ajutoare.
Persoanele care beneficiază de vouchere sociale pentru alimente și mese calde tocmai au primit cea de-a patra tranșă de bani. Prin programul inițiat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, aproximativ 2,4 milioane de români primesc anul acesta câte 250 de lei pe cardurile sociale, în șase tranșe.
Citește și: Românii care nu mai primesc pe card cei 250 de lei din iunie 2023. De ce li se taie voucherele de alimente
Banii sunt virați din două în două luni, până la finalul anului. Prima tranșă de bani din 2023 a fost virată pe carduri în luna februarie. A doua tranșă a intrat în aprilie, cu câteva zile mai devreme decât de obicei, având în vedere că a fost Paștele. A treia și a patra tranșă au fost virate în lunile iunie și august. A cincea tranșă de bani va intra pe cardurile sociale în luna octombrie, în jurul datei de 15, urmând ca cea de-a șasea să fie virată în luna decembrie, înainte de Crăciun.
Citește și: Se dau bani pentru angajații de la privat. Vouchere de 1450 de lei pe an
A șasea și ultima tranșă de ajutor din programul ”Sprijin pentru România” va ajunge pe cardurile românilor, așadar, la sfârșitul anului. În luna decembrie, în jurul datei de 15, beneficiarii vor primi pe carduri sumele de 250 de lei, pe care le vor putea folosi pentru a face cumpărături pentru Crăciun și Revelion. Banii intră pe card în jurul acestei date calendaristice, odată cu celelalte drepturi sociale pe care le primesc românii, cum ar fi pensiile și alocațiile.
Sumele pe care Guvernul le oferă prin programul ”Sprijin pentru România” ajung la 2,4 milioane de români aflați în situații de vulnerabilitate. Cei 250 lei care intră pe cardurile sociale din două în două luni pot fi folosiți pentru a cumpăra alimente și mâncare caldă. Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), cei mai mulți beneficiari ai programului sunt în Capitală (122.000) și în județele: Suceava (90.879), Iaşi (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).