Când intră banii pe cardurile sociale în aprilie 2023. Ziua în care românii pot face cumpărături

Vești bune pentru românii care beneficiază de acest ajutor

Scris de: Daoud Andra

10 Apr. 2023

Când intră banii pe cardurile sociale în aprilie 2023. Ziua în care românii pot face cumpărături

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat când intră banii pe cardurile sociale în aprilie 2023. Românii cu venituri modeste vor putea folosi fondurile oferite prin programul „Sprijin pentru România” pentru a face cumpărături pentru Paște, deoarece luna aceasta banii vor intra pe carduri puțin mai devreme decât de obicei.

Ministrul Marcel Boloș a spus când intră banii pe cardurile sociale în aprilie 2023

Milioane de români din categorii defavorizate așteaptă banii din programul „Sprijin pentru România”, pentru a face cumpărăturile luna aceasta. Ministrul Marcel Boloș a anunțat că statul va vira banii pe cardurile sociale mai devreme luna aceasta, deoarece se apropie Paștele, iar fondurile vor putea fi folosite de românii nevoiași pentru a cumpăra alimente pentru masa de sărbătoare.

Citește și: Tichete sociale 2023. Banii intră mai devreme pe card, iar suma va fi dublă la prima tranșă

„Joia viitoare (13 aprilie – n.r.) intră banii pe carduri pentru cei 2,4 milioane de români pe care îi avem beneficiari la voucherele de alimente. Sper să facem o surpriză plăcută, poate chiar de miercuri (12 aprilie – n.r.). Aceasta este practic tranșa a șasea din voucherele de alimente.

Apoi, am spus 750.000 de pachete alimentare în valoare de 390 de lei, acelea, sperăm noi, ca în final, până săptămâna viitoare sa avem mai mult de 800.000 livrate.”, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, potrivit TVR.

Se prelungește valabilitatea tichetelor sociale și în 2023
Banii vor intra mai devreme pe cardurile sociale în luna aprilie

Ce categorii de români beneficiază de ajutor

Programul guvernamental „Sprijin pentru România” se adresează unui număr de 2,4 milioane de români aflați în situații de vulnerabilitate. În 2023, se oferă șase tranșe de ajutor acestor români. Bani pot fi folosiți pentru a cumpăra alimente și mâncare caldă. Potrivit MIPE, județele cu cei mai mulți beneficiari ai programului sunt: Bucureşti (122.000), Suceava (90.879), Iaşi (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).

Banii, 250 de lei, sunt virați pe cardurile sociale din două în două luni, urmând ca tranșa din luna aprilie să intre pe data de 13, după cum a anunțat ministrul. De aceste ajutoare beneficiază mai multe categorii de cetățeni, după cum urmează:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023.
  • persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023.
  • familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranşele din anul 2023.
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranşele din anul 2023.
  • familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social; persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *