Când poți să mănânci desert fără să te îngrași. Dacă te numeri printre cei care nu pot rezista tentației de a mânca dulciuri, află că există posibilitatea să consumi un desert și fără ca el să îți afecteze numărul kilogramelor. Celebrul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit când trebuie mâncate dulciurile pentru a nu ne îngrășa.
Unora le este foarte greu să se abțină de la mânca ceva dulce. Este indicat însă să știi când anume poți servi un desert astfel încât să nu îți afecteze numărul kilogramelor. Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, sub nicio formă nu trebuie să consumăm dulciuri între mese, ci mai degrabă după alte feluri de mâncare.
Astfel, spune specialistul în nutriție, este mai puțin probabil să te îngrași, deoarece zahărul din desert se absoarbe mult mai rapid dacă stomacul este gol. Pe când dacă alegem să servim desertul după mese, zahărul se va amesteca cu celelalte alimente și va ajunge mai greu în sânge.
„Poftă de ceva dulce?
De preferat să nu fie pe burta goală! Desertul mâncat la sfârșitul mesei, după alte feluri de mâncare, îngrașă mai puțin decât dacă e consumat ca o gustare de sine stătătoare.
Când e vorba de făinoase și dulciuri nu doar numărul de calorii contează, ci și viteza cu care glucoza/ carbohidrații trec în sînge. Este așa numitul indice glicemic, care măsoară creșterea glicemie în sînge după o masă cu glucide. Și cu cât creșterea este mai mare și mai bruscă, cu atât produsul respectiv îngrașă mai tare.
De asemenea, nutriționistul explică și care este motivul pentru care unele persoane resimt o senzație de foame imediat după ce au consumat un desert.
„Și mai e un aspect negativ de care trebuie să ținem cont: creșterea bruscă de glicemie este urmată de o scădere la fel de bruscă a nivelului glucozei în sânge (hipoglicemie), care este percepută ca senzație de foame. Nu-i așa că după un dulce aveți poftă de ceva sărat? Asta este explicația – dulciurile mâncate pe burta goală îngrașă mai tare.”, a mai spus specialistul în nutriție.