Când se adaugă borșul în ciorbă. Pare ceva banal, dar multe persoane fac greșeala

Tot ce trebuie să știi despre borș
Când se adaugă borșul în ciorbă. Pare ceva banal, dar multe persoane fac greșeala

Când se adaugă borșul în ciorbă? O întrebare care pare banală în primă fază, însă momentul în care se adaugă borșul în ciorbă este foarte important. Îți spunem mai jos care este cea mai frecventă greșeală în această situație.

Când se adaugă borșul în ciorbă. Sfaturi pentru un gust deosebit la final

Borșul, în originea lui, este o supă acră foarte comună în Europa de Est și Asia de Nord. Face parte și din bucătăria românească, reprezentând un fel de mâncare tradițional. Chiar dacă rețetele de borș sunt diferite de la o zonă la alta ale țării, există reguli care se aplică indiferent de acestea. Spre exemplu, momentul în care borșul se adaugă în ciorbă trebuie să fie același indiferent de rețeta de borș folosită.

Așadar, borșul trebuie pus în ciorbă chiar la final, după ce toate ingredientele au fiert, scrie playtech.ro. La fel se procedează și în cazul borșului acru făcut din tărâțe. Ce cantitate de borș se pune? Cantitatea de borș pe care o folosim în ciorbă trebuie aleasă în funcție de cât de acru este borșul, dar și în funcție de preferințele fiecăruia. După ce se pune borșul în ciorbă se mai lasă la fiert, la foc mic, pentru încă 10 minute – un sfert de oră, cât să mai clocotească o dată.

Tipuri de ciorbă în care se folosește borș

Cele mai bune ciorbe sau supe sunt cele cu un gust ușor acrișor. Astfel, pentru a obține acest gust, se folosește borșul. El poate fi pus la supa cu carne de vită sau porc, la supa de pui, dar și la cea de legume. Totul este în funcție de preferințele fiecăruia.
Câte feluri de borș există? Mai multe, fiind diferit de la o zonă la alta, folosind alte alimente:

  • Conserve de roșii
  • Zeama de la murături
  • Borșul din tărâțe
  • Sucul de la lămâie sau lime
  • Laptele acru (bătut, kefir sau iaurt)

Cum se face borșul de casă

Ai nevoie de: cinci litri de apă, 500 g tărâțe de grâu, 100 g pâine neagră (fără aditivi alimentari), 3 linguri făină de porumb (mălai) și leuștean.

Într-un vas cu capac se pune puțină apă rece, 250 de grame de tărâțe și 100 gr de pâine neagră, ruptă bucăți mici. Se lasă timp de două zile așa, la dospit. Ulterior se adaugă restul de tărâțe, trei linguri de mălai și leușteanul. Peste se toarnă apă fierbinte și se amestecă apoi, de două, trei ori pe zi. Vasul trebuie ținut la un loc călduț. După limpezire lichidul se toarnă în sticle de sticlă și se păstrează la frigider.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *