Când se adaugă bulionul în ciorbă, de fapt. E cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele

Cum să prepari o ciorbă foarte delicioasă
Când se adaugă bulionul în ciorbă, de fapt. E cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele

Ciorba reprezintă unul din felurile principale de mâncare pentru foarte mulți români. În general este consumată la masa de prânz, astfel că multe gospodine gătesc zilnic un fel de ciorbă. Cum se prepară cea mai bună ciorbă? Există câteva trucuri de care multe gospodine țin cont. Spre exemplu, când se adaugă bulionul în ciorbă, de fapt? Vezi mai jos cum să pregătești un fel de mâncare gustos și sățios.

Când se adaugă bulionul în ciorbă, de fapt. Trucuri pentru un gust deosebit

Ciorba este un fel de mâncare preferat în general la masa de prânz. Este sățioasă și se digeră ușor, motiv pentru care foarte mulți oameni se asigură că mănâncă o dată pe zi ciorbă. Cum se prepară însă și care sunt lucrurile de care gospodinele țin cont atunci când pregătesc acest fel de mâncare?

Pentru un gust deosebit al ciorbei se adaugă în compoziția sa suc de roșii sau bulion. Acesta aduce un plus de savoare, însă este foarte important să fie adăugat în compoziție la momentul potrivit. Există gospodine care fac o greșeală în această situație. Sucul de roșii sau bulionul se adaugă în ciorbă atunci când aceasta este aproape gata. Dacă este pus mai la început, legumele se vor întări și vor fierbe mai greu. Astfel multe dintre vitamine și nutrienți se vor pierde.

Dacă preferi să faci o ciorbă de legume cu roșii întregi, bucătarii iscusiți spun că este indicat ca mai întâi să fie tocate toate legumele și să fie călite separat de roșii. Ulterior, după ce legumele sunt ușor călite pot fi adăugate și roșiile și se amestecă totul timp de un minut. Se adaugă apă, apoi se lasă la fiert până când legumele sunt făcute. Ciorba de legume poate fi servită cu smântână, ouă sau lămâie. Acestea se adaugă cu câteva minute înainte ca ciorba să fie gata. Poate fi consumată însă și fără aceste ingrediente.

Cum se păstrează ciorba în frigider. Cum poate fi reîncălzită

De multe ori gospodinele gătesc ciorbă mai multă pentru a putea consuma și din ea și a doua și a treia zi. Cum se păstrează aceasta? După ce se răcește, ciorba poate fi pusă în frigider și se păstrează la temperaturi cuprinse între 2 și 4 grade Celsius. Este important de știut că, atunci când încălzești din nou ciorbă, trebuie să încălzești doar atât cât mănânci, nu pe toată. După ce a fost reîncălzită, ciorba nu mai poate fi pusă din nou la frigider.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
7.8 47 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *