Când se adaugă, de fapt, borșul în ciorba de perișoare. Greșeala pe care trebuie să o eviți, așa va avea un gust deosebit - Ego.ro

Când se adaugă, de fapt, borșul în ciorba de perișoare. Greșeala pe care trebuie să o eviți, așa va avea un gust deosebit

Iată cum se prepară corect ciorba de perișoare acrită cu borș. Rețeta bucătarilor cu experiență.
Când se adaugă, de fapt, borșul în ciorba de perișoare. Greșeala pe care trebuie să o eviți, așa va avea un gust deosebit

Rețeta tradițională de ciorbă de perișoare se face cu borș. Este un ingredient care dă un gust aparte preparatului și o savoare diferită față de ciorba acrită cu alte ingrediente, cum ar fi sucul de lămâie. Totuși, rețeta de ciorbă de perișoare cu borș nu este atât de simplu de făcut. Trebuie să cunoști câteva secrete, iar unul dintre ele se referă la momentul în care trebuie să adaugi acest ingredient. Iată așadar, când se adaugă, borșul în ciorba de perișoare.

Când se adaugă, de fapt, borșul în ciorba de perișoare

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai apreciate și delicioase mâncăruri tradiționale din bucătăria românească. Cu toate acestea, unul dintre secretele pentru a obține o ciorbă de perișoare cu adevărat gustoasă constă în momentul potrivit pentru adăugarea borșului.

Acest ingredient dă un gust acrișor ciorbei, dar dacă nu este adăugat atunci când trebuie, riști să strici preparatul.

De asemenea, alte trucuri care fac diferența la final constau în alegerera tipului de carne potrivit pentru perișoare, dar și modul în care faci amestecul.

Multe gospodine fac greșeala de a adăuga borșul prea devreme, ceea ce poate afecta gustul final al ciorbei. Borșul trebuie adăugat după ce perișoarele au fiert bine și sunt gata, în același timp cu sucul de roșii.

Rețeta tradițională de ciorbă de perișoare făcută cu borș

Pentru a pregăti o ciorbă de perișoare delicioasă, trebuie să începem cu alegerea ingredientelor de calitate.

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1-2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • o bucată de rădăcină de țelina (opțional)
  • 300 ml suc de roșii sau 1 cutie/borcan roșii cuburi (de 400 ml)
  • sare, piper, ardei iute
  • borș
  • pătrunjel și leutșean verde

Pentru perișoare

  • 600 g carne tocată
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de legume tocate fin sau vegeta de casă (opțional)
  • mărar și pătrunjel verde sau uscat
  • 1 ou
  • sare – 1 linguriță rasă
  • piper – un vârf de cuțit
  • 50 g orez cu bob rotund sau 1 lingură de pesmet, griș sau mălai

Mod de preparare

Pentru început, tăiem legumele cubulețe și le punem la fiert, alături de ardeiul iute tăiat feliuțe. Între timp, preparăm perișoarele. Se trece carnea și ceapa prin mașina de tocat de 2 ori sau se toacă mărunt la robot. Peste amestec se adaugă verdeața tăiată cât mai fin, oul, sarea, piperul, cimbrul și orezul spălat și bine scurs. Toul se amestecă foarte bine aproximativ 5 minute.

Un aspect important de precizat este faptul că nu trebuie folosită carne foarte slabă. Dacă faci perișoarele cu carne de vită sau pui, este indicat să adaugi puțină grăsime sau 2-3 linguri de uei.

Perișoarele se adaugă în oală când legumele sunt pe jumătate fierte. Când perișoarele au fiert, se adaugă borșul și sucul de roșii.

Se lasă să dea câteva clocote, apoi gustăm și adaugăm sare și piper după gust. Stingem focul și adăugăm verdeața tocată mărunt.

La final, acoperă ciorba de perișoare cu un capac, astfel încât toate aromele să se îmbine și las-o acoperită timp de aproximativ 15 minute.

Poți servi ciorba de perișoare cu smântână sau ardei iute, după preferințe.

Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Alexandra Ungureanu și Keo fac echipă la “Te cunosc de undeva”
×
7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Horoscop zilei. Fecioarele iau decizii importante în dragoste, iar Scorpionii privesc altfel emoțiile
Pomii fructiferi care trebuie tăiaţi la început de aprilie pentru roade îmbelşugate. Vor rodi până...
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din...
Ilie Bolojan a promulgat legea care va fi aplaudată de toţi românii. Intră în vigoare...
Punem pariu că nu o recunoști! Astăzi este una dintre cele mai cunoscute femei din...
Alexia Eram și iubitul ei, în ipostaze incendiare într-un club de fițe din București. Cum...
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Înșală orice bărbat care se află într-o relație sau nu, conform Cristinei Șișcanu? "Așa și...
Horoscop Pesti maine 4 Aprilie 2025
Horoscop Pesti maine 3 Aprilie 2025
Cum arată și cu ce se ocupă fiica lui Robert Turcescu: “Fiica mea cea mare...
Ultimul mesaj public al lui Val Kilmer, actorul din Batman care a decedat la vârsta...
Reglementare UE: Multe dintre alimentele consumate mai ales de copii vor dispărea de pe piață
Îți amorțesc mâinile? Ce afecțiuni pot ascunde, potrivit medicilor
El este Albert, ursul polar de 680 de kg. De ce nu atacă oamenii?
„Am călcat peste morți ca să ajungem la cei vii” Mărturii șocante din infernul de...
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HOROSCOP 7-13 APRILIE 2025 cu Roxana Ivanciu
×