Tinerele care învață să pregătească diverse preparate sunt predispuse să facă mici greșeli. În majoritatea cazurilor, gospodinele la început de drum nu știu când să adauge smântâna în ciorbă. Ei bine, nu este un lucru de care să vă fie rușine, deoarece cu toții învățăm pas cu pas, iar cine a zis că repetiția este mama învățăturii nu a greșit. Astfel, încearcă din nou și aplică sfatul pe care vi-l oferim astăzi.
Puțină grăsime, de obicei sub formă de unt și ulei de măsline, este esențială pentru a da consistență unei supe. Grăsimea este, de asemenea, un instrument prin care putem aduce arome, contribuind astfel la gustul final al preparatului nostru.
Astfel, în special în cazul rețetelor care includ smântână, trebuie să știm care este momentul potrivit pentru a adauga acest ingredient. Există o varietate de tipuri de smântână, de la cea fermentată, lichidă, smântâna dulce până la cea specială pentru gătit.
Cu toate acestea, indiferent de tipul de smântână folosit, există o regulă de aur pe care ar trebui să o cunoască toate gospodinele.
Conform sfaturilor oferite de bucătari, smântână ar trebui adăugată în ciorbă abia după ce a ajuns la temperatura camerei, nu imediat după ce ați scos-o din frigider.
De asemenea, trebuie să mai țineți cont de o altă recomandare și anume că smântâna se poate îngroșa cu puțină făină sau amidon, înainte de a o adăuga în ciorbă.
Un alt sfat oferit de gospodinele experimentate este să nu amestecați smântâna cu pasta de roșii, deoarece aceasta din urmă este considerată un sos acid și poate afecta textura și gustul supei.
În plus, s-ar putea să fie tentant să aruncați toate ingredientele tocate într-o oală, să adăugați bulionul și să fierbeți la foc mic până se înmoaie. Cu toate acestea, un pas crucial este să rumeniți toate ingredientele înainte de a adăuga bulionul, deoarece acest proces va aduce un plus de aromă și dulceață preparatului.
Te poate interesa și: Ce să faci dacă ciorba iese prea sărată. Ingredientul pe care să-l adaugi, rezolvă imediat problema
O altă greșeală comună este să așteptați până la sfârșitul procesului de gătit pentru a potrivi gustul ciorbei. Adăugarea de sare și alte condimente la începutul procesului de gătit permite aromei să se integreze mult mai bine, iar sarea adăugată la legume înainte de a le adăuga în ciorbă poate scoate și mai multă savoare din acestea.