Când se adaugă de fapt zahărul în dulceață. Trucul special al gospodinelor pentru un gust perfect

Care sunt detaliile de care să ții neapărat cont
Când se adaugă de fapt zahărul în dulceață. Trucul special al gospodinelor pentru un gust perfect

Vara este anotimpul în care gospodinele pregătesc cămara cu de toate! Dulceața și gemul sunt printre cele mai pregătite alimente pentru iarnă. Fiecare dintre ele caută cea mai bună rețetă, iar în ajutorul lor vin bucătarii iscusiți, cu diferite trucuri. Spre exemplu, vei afla de mai jos când se adaugă zahărul în dulceață pentru ca rezultatul final să fie perfect.

Truc de mare ajutor pentru o dulceață delicioasă. Cum să o pregătești, pas cu pas

Mai întâi de toate, pentru ca dulceața să iasă așa cum trebuie, fructele trebuie spălate foarte bine. De asemenea, asigură-te că niciun fruct nu este stricat. Fructele alterate pot strica gustul rezultatului final. Acum, întrebarea multor gospodine este când se adaugă zahărul? Potrivit bucătarilor profesioniști, zahărul se adaugă în ultima jumătate de oră de fierbere. Dacă este pus mai devreme riști să se ardă, iar dulceața nu va avea un gust tocmai plăcut. După ce ai adăugat zahărul este necesar să amesteci încontinuu. În schimb, dacă fierbi mai întâi fructele, le poți lăsa singure să se fiarbă și să amesteci ocazional.

Un alt detaliu important este cantitatea de zahăr folosită. Bucătarii recomandă să fie adăugat zahăr doar după gust. Acest lucru se face în funcție de cât de dulci sau acre sunt unele fructe, scrie playtech.ro.

Citește și – Ingredientul secret pe care îl puneau bunicile în dulceața de căpșuni. Așa va ieși mult mai aromată, exact ca în copilărie

Când îți dai seama că este gata dulceața. Ce trebuie să faci la final

Potrivit specialiștilor în domeniu, fructele se fierb până când cantitatea acestora ajunge la jumate. Pentru acest lucru nu este nevoie de capac. În cazul unor tipuri de dulceață, cum este cea de nuci, se recomandă să nu fie adăugată apă.

Pentru un gust foarte bine, e necesar ca dulceața sau gemul să se fiarbă la foc mic și în oale de ceramică. După ce dulceața este gata se pune în borcane curate. După ce le închizi bine, întoarce borcanul cu capacul în jos și lasă-l așa pentru câteva minute. Orice crăpătură sau deschizături a capacului va fi umplută imediat cu dulceață sau gem și va fi sigilată.

Pentru a preveni spargerea borcanului, pune în fiecare dintre ele câte o lingură de dulceață mai întâi. Astfel sticla borcanului se va încălzi treptat și nu va suferi șoc termic atunci când pui toată dulceața. După ce tot este gata, borcanele se pun într-un loc ferit de razele soarelui.

Vezi și – Cât timp se fierbe dulceața de cireșe. Detaliul important de știut pentru un preparat excelent

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *