Când se aplică, de fapt, crema cu protecție solară. Greșeala pe care o fac numeroase persoane

Crema cu protecție solară trebuie aplicată corect pentru un efect optim
Când se aplică, de fapt, crema cu protecție solară. Greșeala pe care o fac numeroase persoane

Folosirea protecției solare este necesară pentru a ne feri pielea de razele ultraviolete periculoase pentru sănătate. Pentru ca acest scut de protecție să fie optim, nu contează doar tipul de loțiune, ci și modul de aplicare. Medicii dermatologi ne explică ce greșeli fac unele persoane în ceea ce privește aplicarea protecției solare și cum trebuie ea utilizată în mod corect.

Secretele unei protecții eficiente împotriva razelor UV

Principalele beneficii aduse de folosirea loțiunilor de protecție solară sunt prevenirea apariției arsurilor provocate de soarele puternic, prevenirea apariției petelor pigmentare, reducerea efectului de îmbătrânire a pielii, reducerea riscului de apariție a cancerului de piele și contribuirea la un bronz unform și de lungă durată. Aplicarea loțiunii de protecție solară trebuie să facă parte din rutina noastră zilnică, cu atât mai mult cu cât razele ultraviolete sunt prezente, într-o mai mică sau mai mare măsură, pe tot parcursul anului și indiferent de anotimp.

Momentul ideal de aplicare a loțiunii de protecție solară este cu jumătate de oră înainte de a ieși din casă, de preferat dimineața. Dacă nu ai timp de așteptare, alege produse pe bază de dioxid de titan și oxid de zinc. Acestea îți vor oferi instant un strat de protecție a pielii. Dacă aplici soluția și îți petreci restul zilei într-un spațiu închis, nu va fi nevoie să reaplici loțiunea. În cazul în care, însă, îți petreci mare parte din zi afară, va fi necesară reaplicarea ei, deoarece compușii cremei de protecție se descompun sub acțiunea razelor de soare. Ideal ar fi să reaplici crema la fiecare două ore. Dacă alegi o loțiune rezistentă la apă și, între timp, înoți, vei mai fi protejat, în funcție de gradul de rezistență, între 40 – 80 de minute după ieșirea din apă, astfel că frecvența aplicărilor trebuie mărită.

Și cantitatea de cremă aplicată este foarte importantă în procesul de protecție a pielii. Dermatologii spun că 30 de grame de cremă este cantitatea suficientă pentru a proteja întreaga suprafată a corpului. Gramajul este valabil în cazul în care îți expui la soare mare majoritate din corp. Dacă porți haine care acoperă mai mult din corp, cantitatea va scădea. Pentru față, gât și piept, fiind și zonele cele mai sensibile la soare, vei avea nevoie de aproximativ jumătate de linguriță de produs.

Loțiunea de protecție va trebui aplicată înaintea cremei hidratante și înaintea aplicării produselor de machiaj. Pentru ca cele două să nu interefereze una cu alta, este nevoie de un interval de circa 20 – 30 de minute pentru ca loțiunea să fie absorbită în piele. Și loțiunile de protecție solară pot bloca porii sau pot irita pielea, astfel că se recomandă îndepărtarea acesteia cu un demachiant pe bază de ulei.

Sunt și zone ale corpului ce nu trebuie evitate atunci când aplicăm cremă cu SPF. Ne referim la zona din spatele genunchilor, tălpile picioarelor, coatele, partea superioară a palmelor, lobii urechilor și scalpul, în cazul persoanelor cu calviție. Toate aceste zone prezintă risc de dezvoltare a cancerului de piele, asemenea oricărei alte părți a corpului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *