Pentru o podoabă capilară mai sănătoasă și luminoasă, majoritatea persoanelor folosesc mască de păr. Atunci când vine vorba despre întreținerea părului, există câteva trucuri la care să apelați. În plus, trebuie să știți și când se aplică, de fapt, masca de păr. Multe femei fac o greșeală imensă!
Podoaba capilară este agresată zilnic, expunându-l la factorii de mediu care sunt tot mai degradanți, dar mai ales dacă folosim ustensile de coafat și diverse produse de styling. De aceea, este musai să folosiți o mască de păr care să o protejeze și regenereze. Masca de păr este unul dintre produsele cel mai des de femei. Pentru a afla exact când se aplică, de fapt, masca de păr, înainte sau după spălare, vă prezentăm mai jos câteva sfaturi esențiale.
Pentru ca o mască de păr să ofere rezultate optime și de durată pentru părul tău, trebuie să știți cum să o aplicați corespunzător. Iată care sunt pașii:
Aplică masca de păr pe părul umed. Proprietățile măștilor sunt mai bune dacă le aplici pe părul umed. Umed înseamnă că de pe păr nu curge apă. Așadar, înainte de a aplica masca de par, usucă puțin părul cu prosopul pentru a evita diluarea măștii de păr, deoarece asta îi poate slăbi proprietățile.
Aplică masca de păr de la mijloc până la vârfuri. După șamponare, aplică o masca de par în mod generos pe toată lungimea părului, până la vârfuri. În mod normal, singura parte a părului care va avea nevoie de atenție suplimentară este de la jumătatea părului în jos. În plus, neîncărcând părul de la rădăcini vei avea șansa să te bucuri de volum și a doua zi.
Respectă timpul de aplicare. Majoritatea persoanelor au tendința să creadă că masca de păr este benefica doar dacă o țin peste noapte, însă nu este cazul. În funcție de textura părului tău și de nivelul de deteriorare trebuie să folosești un anumit tip de tratament pe care să îl ții un anume timp. Iată câteva exemple:
Folosește întotdeauna masca de păr după șamponare. Un prim pas în rutina de aplicare a măștii este să te asiguri că părul tău este complet curat și pregătit să absoarbă substanțele nutritive ale măștii. Ideal ar fi să folosești un șampon cu PH echilibrat, care să nu conțină sulfați, parabeni sau silicon.
Clătește masca de păr cu apă cât de rece suporți. După ce ai stat cu masca pe păr un timp potrivit, clătește-o cu apă cât mai rece. Spre deosebire de folosirea apei calde pentru șamponare, la clătirea măștii de păr este nevoie de apa cât de rece suporți pentru a ajuta la sigilarea cuticulelor părului. În plus, se minimizează efectul de electrizare și se menține părul hidratat.
Descurcă bine masca pe păr. Folosește un pieptene pentru a distribui uniform masca pe tot părul, iar dacă se adună reziduuri pe pieptene, pur și simplu aplică din nou pe păr. Adună apoi părul într-un coc în vârful capului folosind agrafe de păr.
Citește și: Care este diferenţa între deodorant şi antiperspirant. Cum îl alegi pe cel potrivit pentru tine