Când se deschide târgul de Crăciun din București 2023. Ce târguri poți vizita în alte orașe din țară

Bucureștenii vor avea la dispoziție o lună pentru a-l vizita

Scris de: Daoud Andra

19 Oct. 2023

Când se deschide târgul de Crăciun din București 2023. Ce târguri poți vizita în alte orașe din țară

Odată cu venirea sezonului rece, se organizează și târgurile de Crăciun în orașele mari din România, dar și din străinătate. Decorațiunile de sărbători au început deja să apară în magazine și nu mai este mult până când târgurile cu tematică de sărbătoare își vor deschide porțile pentru vizitatori. Când se deschide târgul de Crăciun din București 2023 și cât timp vei avea la dispoziție pentru a-l vizita.

Târgurile de Crăciun, atracția principală a lunii decembrie

Chiar dacă mai este destul de mult timp până la Crăciun, administrația locală pregătește deja târgurile cu tematică de sărbătoare. Aceste târguri se organizează în mai multe orașe din țară, iar în București au avut loc în anii trecuți chiar mai multe astfel de evenimente.

Printre atracțiile care îi așteaptă pe români la târgurile de Crăciun se numără alimentele tradiționale și dulciurile de sezon. La acestea se adaugă vinul fiert și ceaiul, colindele și decorațiunile de sărbătoare. În funcție de cât de mare este târgul, acesta poate avea și patinoar, precum și roată panoramică din care oamenii pot admira împrejurimile.

Citește și: Vedeta din România care și-a decorat deja casa pentru sărbătorile de iarnă și a împodobit bradul de Crăciun. ”Există o explicație, nu am luat-o razna!” FOTO

Când se deschide târgul de Crăciun din București 2023
Târgul de Crăciun din Piața Constituției

Când se deschide târgul de Crăciun din București 2023

În București, principalul târg de Crăciun este cel organizat de Primăria Capitalei. Potrivit unui comunicat al Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, târgul de Crăciun 2023 se va organiza în acest an în Piața Constituției. Bucureștenii vor avea la dispoziție aproape o lună pentru a-l vizita. Acesta își deschide porțile pe data de 30 noiembrie și se închide pe 26 decembrie, după Crăciun.

Printre atracțiile târgului se numără patinoarul, căsuțele din lemn unde comercianții vând diferite produse, atât alimentare, cât și nealimentare, realizate de meșteri populari. Nu vor lipsi colindele și luminițele de sărbătoare. În anii trecuți, au fost organizate târguri de Crăciun și în alte zone din Capitală: în Piața Universității, în Piața Operei sau în Parcul Moghioroș.

Citește și: Câte zile libere au românii de Crăciun și de Revelion 2024. Cum îți poți organiza vacanța în funcție de acestea

Alte târguri de Crăciun în țară

Nu doar bucureștenii se pot bucura de astfel de evenimente pe parcursul lunii decembrie. Și în alte orașe mari din țară primăriile organizează târguri de Crăciun, unele chiar mai frumoase și mai atrăgătoare decât cele din București.

  • În Oradea, târgul de Crăciun din acest an va fi organizat în zona cuprinsă de la Piața Unirii până pe Calea Republicii. Vor fi o mulțime de atracții, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, patinoar, carusel, roată panoramică și preparate culinare tradiționale.
  • Și orașul Sibiu este renumit pentru târgul de Crăciun care se organizează în fiecare an aici și care rivalizează nu doar cu cel din București, ci și cu unele din mari orașe europene. Printre atracțiile principale ale târgului din Sibiu se numără Atelierul lui Moș Crăciun.

Citește și: Când începe Postul Crăciunului 2023. Cât durează și câte zile cu dezlegare la pește sunt

  • În Cluj-Napoca, vor fi organizate în 2023 două târguri de Crăciun. Locațiile acestora sunt Piața Unirii și platoul Sălii Sporturilor ”Horia Demian”.
  • Și primăria din Craiova organizează târg de Crăciun în luna decembrie, mai exact pe strada Alexandru Ioan Cuza 1. Târgul va fi deschis timp de o lună și jumătate, respectiv de pe 17 noiembrie până pe 2 ianuarie 2024.
  • La Brașov, primăria a anunțat încă din luna septembrie că a început pregătirile pentru târgul anual de Crăciun. Acesta va fi deschis mai bine de o lună, din data de 30 noiembrie, până pe 7 ianuarie 2024.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *