Când se mănâncă pește de Revelion și care este semnificația acestei tradiții. În noaptea dintre ani, românii respectă mai multe tradiții și obiceiuri pentru a ține ghinionul departe în anul următor. Una dintre cele mai importante tradiții este legată de ceea ce nu ar trebui să lipsească de pe masă în seara Revelionului.
Când se mănâncă pește de Revelion pentru ca anul următor să fie unul bun
Ei bine, atât peștele cât și strugurii nu trebuie să lipsească de la masa de Revelion. An de an, majoritatea oamenilor păstrează acest obicei pentru ca anul viitor să fie unul lipsit de necazuri. Pentru a vă lămuri, mai jos aveți și răspunsul pentru care se spune că este bine să consumăm pește de Revelion.
De ce se mănâncă pește de Revelion
În primul rând trebuie să mâncați pește pe 1 ianuarie, în noaptea de Revelion, iar explicația pentru care trebuie să faceți asta, este una simplă.
Dacă avem pește pe masă de Revelion, se spune că „alunecăm” mai uşor printre necazuri. De asemenea, peştele trebuie aşezat întreg pe farfurii, în caz contrar, spune o veche tradiție din popor, norocul se fragmentează.
Pe măsură ce temperaturile scad în sezonul rece, proprietarii de plante de apartament se confruntă adesea cu o întrebare importantă: care dintre plantele lor pot…
Planificarea unui concediu de vară poate fi o adevărată provocare, mai ales când încercăm să găsim echilibrul între buget, preferințele de destinație și disponibilitatea locurilor.…
O altă tradiție spune că trebuie să avem pe masă și struguri. Acest obicei provine din Spania și America Latină, unde oamenii mănâncă 12 boabe de struguri pentru fiecare bătaie a ceasului la trecerea dintre ani.
Strugurii sunt importanți pentru noaptea de Revelion
Este bine ca de Revelion să mâncați 12 boabe de struguri, care trebuie să fie neapărat albi. Dacă faceți asta, se spune că veți avea noroc în toate cele 12 luni ale anului.
Tradițiile americanilor
Pentru spor la bani, în Statele Unite ale Americii se spune că în noaptea dintre ani trebuie să mânânci legume cu frunze verzi. Acestea trebuie să fie proaspete, nu congelate sau din conservă. Americanii mănâncă spanac, salată verde sau varză de Bruxelles.
Alte tradiții și obiceiuri de Revelion
Un obicei al nopţii dintre ani este cel al sărutului sub vâsc, planta sacră în tradiţia multor popoare păgâne.
Pentru a alunga spiritele rele şi a primi cum se cuvine noul an în casa ta, nu trebuie sa aştepţi Revelionul în linişte.
Revelionul se petrece cu zgomot şi voie bună, dar și cu uşile larg deschise.
Se crede că în noaptea Anului Nou animalele capătă grai de la Dumnezeu şi vorbesc între ele. Fiinţa umană care le poate auzi însă îşi va găsi sfârşitul în anul respectiv.
În noaptea de 31 spre 1, bătrânii spun că este bine să aprindeți o lumânare sau o candelă, pe care o puneți sub icoana până se luminează de ziuă.
În Ajunul Anului Nou, în unele zone se practică mersul cu Pluguşorul şi jocurile cu măşti.
Dacă dai bani, fie şi cu împrumut, în noaptea de Revelion şi în prima zi a noului an, vei avea probleme financiare şi datorii tot anul.
De asemenea, este bine ca în noaptea dintre ani să purtați ceva roșu, pentru a avea noroc anul următor.