Când se pun perișoarele în ciorbă? Este o întrebare des întâlnită printre gospodine. Ciorba de perișoare este un preaparat absolut delicios, dacă știum cum să îl gătim corect. Una dintre regulile esențiale ale acestui fel de mâncare presupune cunoaștere momentului în care trebuie puse perișoarele în ciorbă. Dacă nu este respectat momentul ideal, preparatul se poate strica.
Pentru mulți dintre români, ciorba de perișoare reprezintă gustul copilăriei. Mamele și bunicile noastre trudeau de zor pentru a pune pe masă cel mai gustos preparat. În timp, rețetele de cirobă de perișoare s-au diversificat, dar printre lucrurile care au rămas neschimbate se numără și momentul în care trebuie puse perișoarele în ciorbă.
Este extrem de important să cunoști această regulă, dacă vrei ca ciroba ta să iasă delicioasă.
Mai întâi de toate, trebuie să știm ce ingrediente trebuiă să folosim.
Pentru perișoare:
Pentru ciorbă:
Se curăță toate legumele penntru ciorbă. Se taie cartoful în cubulețe, iar ceapa, morcovul, țelina și păstârnacul se dau prin răzătoare.
Punem într-o oală 5 litri de apă și adăugăm ulterior legumele și roșiile tăiate cuburi. Se lasă la fiert până când toate legumele s-au pătruns bine.
Între timp, se pregătește carnea tocată pentru perișoare. Amestecăm carnea tocată cu orezul, ceapa dată în prealabil pe răzătoare, ouă, pătrunjel, sare și piper. Se amestecă totul foarte bine, până când compoziția devine omogenă, apoi se lasă la odihnit timp de 5 minute.
Ulterior, umezim mâinile și formăm biluțe din compoziție. Perișoarele se adaugă în ciorbă după ce a dat prima oară în clocot. Se lasă la fiert, iar după aproximativ 15 minute ele ar trebui să se ridice la suprafață. La final, după ce am oprit focul, adăugăm pătrunjelul.
Poftă bună!