Când se pune bicarbonat la fasole, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine. De asta nu fierbe repede

Pune-l când trebuie și fasolea va fierbe mai repede
Când se pune bicarbonat la fasole, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine. De asta nu fierbe repede

Gospodinele au descoperit nenumărate trucuri pentru a-și face viața din bucătărie mai ușoraă. În ceea ce privește fasolea, un secret care ar trebui folosit constant este adăugarea corectă a bicarbonatului de sodiu în fasole. Folosirea lui la momentul nepotrivit va face ca efectul să nu mai fie cel așteptat.

Momentul în care trebuie adăugat bicarbonatul în fasole

Fasolea poate fi folosită într-o multitudine de rețete, unele mai tradiționale, altele mai moderne. Indiferent de preparatul final care se vrea a fi pus pe masă, nicio rețetă nu poate trece peste pasul fierberii. Problema este că nu toate gospodinele știu cum să ofere textura potrivită mâncării. Aici intervine bicarbonatul de sodiu, care ajută foarte mult la momentul fierberii și chiar și înainte de acesta, marea problemă fiind timpul de fierbere foarte îndelungat.

Bicarbonatul de sodiu este soluția care ajută fasolea să fiarbă mai repede, scutindu-le pe gospodine de așteptarea enervantă. Tot ce trebuie să faci este să pui fasolea în apă, pe foc, cum faci în mod normal. Atenție, nu adăuga sare la prima fierbere, ci doar la ultima. După câteva clocote, prima apă se aruncă, iar fasolea se pune într-o nouă apă, unde se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu și se lasă să dea în clocot de câteva ori. Ulterior apa se aruncă, iar boabele de fasole se clătesc cu apă caldă.

La ce mai poți folosi bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este bun și pentru treburile din gospodărie. Cu ajutorul lui, poți să scapi de bacteriile și acarienii de pe lenjeria de pat și saltea. Tot ce ai de făcut este să amesteci bicarbonat de sodiu și ulei de eucalipt în apă și să pulverizezi pe saltea, apoi să o cureți cu o perie moale. Lasă soluția să acționeze minim două ore apoi îndepărtează murdăria și excesul cu aspiratorul. Lenjeriile trebuie schimbate cel puțin o dată pe săptămână și spălate cu apă fierbinte în care să pui bicarbonat pentru a se igieniza complet.

Mai poți prepara și un odorizant eficient de frigider cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Poți folosi lămâie sau portocală după preferințe, și să razi coaja. Aceasta se amestecă cu bicarbonat până se încorporează ingredientele cum trebuie. Amestecul trebuie pus într-un recipient deschis pe care să îl acoperi cu folie în care vei face câteva găuri. Mirosul plăcut va împrospăta frigiderul, iar dacă vrei o aromă și mai puternică, poți adăuga în amestec și câteva cuișoare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.4 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *