Când se pune bulionul la sarmale, de fapt. Sarmalele ocupă un loc special în inimile noastre. Ele ne aduc aminte de mâncărurile gustoase pregătite de bunici și de momentele fericite petrecute în familie. Dar când vine vorba despre ingredientele și tehnicile utilizate pentru a obține gustul perfect al sarmalelor, există multe variante și secrete pe care le putem descoperi.
Când se pune bulionul în sarmale
Există multe rețete de sarmale, la unele se pune bulionul direct în compoziția de carne, din altele aflăm că bulionul este turnat peste sarmale, înainte de gătire. De asemenea, sunt zone, precum Ardeal, unde sarmalele se fierb în moare de varză fără a folosi bulionul. Haide să vedem când se pune bulionul la sarmale conform mai multor variante de rețete:
- Unele rețete sugerează să adăugați bulionul în compoziția pentru umplutură alături de orez, carne și condimente. Astfel, bulionul se va integra perfect în umplutură și va oferi o aromă minunată și consistentă.
- Alte rețete recomandă adăugarea bulionului, amestecat cu apă și mirodenii, în oală, în timp ce sarmalele sunt gătite. Acest lucru va ajuta la adăugarea umidității în vas și la intensificarea aromei sarmalelor. Bulionul poate fi turnat peste sarmalele proaspăt aranjate în oală sau poate fi adăugat puțin câte puțin pe măsură ce prepararea avansează.
- Există și rețete care indică adăugarea bulionului în vasul de coacere înainte de a introduce sarmalele. Astfel, acestea vor absorbi treptat lichidul în timpul procesului de gătire și vor obține o textură și o aromă delicioasă.
Vezi și Cu ce se acrește varza dulce pentru sarmale. Ingredientul secret care schimbă tot gustul
Câteva ponturi de care să ții cont când prepari sarmale
- Folosește un amestec de carne tocată în proporție de 70% carne de porc și 30% carne de vită. Grăsimea va frăgezi sărmăluțe și le va face mai gustoase.
- Nu pune ouă în compoziția de sarmale, deoarece o vor întări.
- Unge vasul în care fierbi sarmalele cu slănină afumată. De asemenea, pune în oală, printre sarmale, bucăți de șuncă sau de carne afumată. Sarmalele vor avea un gust delicios.
- Pune pe fundul oalei, în care fierbi sarmalele, cotoare de varză tocată, cimbru și ceapă tocată.
- Fierbere sarmalele la foc mic. Așa vor avea un gust mai aromat dacă vor fi gătite lent.
- Pentru fierberea sarmalelor folosește un amestec de zeamă de varză murată, bulion și puțină apă.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Vezi și Cât orez se pune la pilaf ca să iasă gustos. Ce adaugă Jamila la final pentru o aromă unică
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!