Există multe persoane care sunt de părere că a face un grătar nu este prea mare bătaie de cap. Este adevărat, însă, înainte de a te apuca să faci asta, trebuie să ții cont de câteva reguli. Urmând sfaturile, vei reuși să păstrezi carnea într-o formă bună, fără a o arde. Iată când se pune carnea pe grătar.
Pentru un grătar perfect, trebuie să cunoaștem chiar și ordinea în care se așează carnea pe grill. Așadar, în acest articol vom vorbi despre acest lucru. Când se pune carnea pe grătar
Se spune că odată ce s-au încins cărbunii, se așează carnea la întâmplare și preparatele sunt ca și făcute.
Realitatea însă, este puțin diferită, fiindcă este foarte important să se țină cont de anumite reguli de bază chiar și atunci când e vorba de un banal grătar.
După ce s-au încins cărbunii și jarul a devenit sclipitor, se pun micii pe grătar. Aceștia sunt gata atunci când sunt rumeni la exterior și suculenți la interior. De altfel, zilele acestea, în minivacanța de 1 mai, majoritatea românilor prefera să pună mici pe grătar. Tradiția spune că de 1 mai, toți românii mănâncă mici.
În cazul în care micii sunt așezați ultimii, procesul de gătire va fi foarte lent, iar micii vor ieși prea uscați.
După ce s-au pus micii pe grătar, se pune carnea de porc sau de vită. Aceste tipuri de carne ocupă locul al doilea, deoarece sunt mai grase si mai dense decât celalalte tipuri de carne.
Carnea de porc este o sursă excelente de proteine de înalta calitate. Odată cu înaintarea în vârstă, menținerea masei musculare este importantă pentru sănătate.
CiteȘte șii: Când se sărează carnea de grătar. Trucul pentru a ieși perfectă
Apoi, este rândul cărnii de pui.
Fiind un aliment lipsit de carboidraţi şi sărac în grăsimi, carnea de pui/pasăre reprezintă ingredientul perfect pentru siluetă.
Aportul caloric redus alături de puterea mare de saţietate sunt avantaje care fac din carnea alba de pui prima alegere a celor care vor să scape de câteva kilograme. Singura condiţie pentru a obţine beneficiile din carne este alegerea sotimentelor de carne cât mai sărace în grăsime
Drept urmare, aceasta se lasă mai la urmă, pentru a nu risca să se ardă sau să se usuce foarte tare.
Cârnații sunt cei care vor fi puși ultimii pe grătar. Pentru ei, focul nu trebuie să fie puternic.
Grosimea cărnii este importantă
Un alt lucru de care trebuie să ținem neapărat cont este grosimea cărnii.
Timpul de gătire diferă în funcție de cât de groasă este carnea. Așadar, cea mai groasă (ceafa de porc, pulpele de miel sau antricotul de vită) se așază la începutul grătarului,
În schimb, carnea mai subțire (puiul, cârnatul sau peștele) se pune la final.