Când se pune de fapt sare în mămăligă. Secretul ca să iasă delicioasă

Trucuri pentru o mămăligă perfectă
Când se pune de fapt sare în mămăligă. Secretul ca să iasă delicioasă

Știm cu toții cât de importantă este sarea în bucate. Este ingredientul principal care dă gust mâncarii. Însă pe lângă cantitatea exactă de sare pe care trebuie să o folosim la un preparat, trebuie să cunoaștem și momentul în care este pusă aceasta. Iată când se pune de fapt sare în mămăligă.

Când se pune de fapt sare în mămăligă

Mămăliga este un fel de mâncare tradițional românesc, preparat din mălai și apă. Aceasta este o parte importantă a bucătăriei românești de secole, fiind o sursă bogată de carbohidrați și fibre. Mămăliga conține, de asemenea, vitamine și minerale, cum ar fi vitamina B și fier, ceea ce o face o alegere bună pentru cei care urmăresc o dietă echilibrată.

În general, mămăliga este considerată a fi un fel de mâncare sățios și sănătos, care poate fi servită ca garnitură la o varietate de feluri principale. Poate fi consumată alături de brânză cu smântână, tochitură sau diverse tocănițe, câtați etc.

Mămăliga este, de asemenea, o opțiune ideală pentru cei care postesc, putând fi consumată cu diferite sosuri și preparate de post.

Pentru a prepara mămăliga ai nevoie de doar 3 ingrediente: apă, mălai și sare.

Pentru o mămăligă medie, poți folosi următoarele cantități de ingrediente:

  • 500 mililitri de apă
  • 180 grame de făină de mălai
  • 1 linguriță de sare (pentru 500 ml apa)

Citește și: „De ce nu trebuie să fierbi mămăliga mult. Greșeala majoră de evitat, e important să știi asta

Trucuri pentru o mămăligă perfectă. Când se pune sarea

Atunci când vine vorba de modul de preparare a mămăligii, este necesar să cunoști câteva trucuri, pentru ca preparatul tău să iasă delicios și cu o textură cremoaasă.

  • Imediat după ce ai pus apa pe foc, adaugă un praf de sare și unul de mălai în apă;
  • Când apa începe să fiarbă, adaugă și restul de mălai. Nu aștepta până când aceasta clocotește, pentru a nu se forma cocoloașe;
  • Toarnă mălaiul în ploaie și nu pe tot o dată. Astfel vei obține o textură fină a preparatului;
  • Amestecă mămăliga în permanență, cât timp fierbe, pentru a evita să se lipească de vas;
  • În cazul în care folosești mălai de țară, acesta se fierbe cu 15 minute mai mult decât cel din comerț;
  • După ce s-a făcut, scoate mămăliga pe un tocător de lemn. Acesta va sborbi excesul de apă din mămăligă și va împiedica ridicarea aburilor;
  • Cei care nu țin post, pentru a da un gust deosebit mămăligii, pot folosi lapte în loc de apă;
  • Daca nu gătești mămăliga în post, adaugă o lingură de unt la final, după ce închizi focul. Acesta va da o consistență mai cremoasă și mai bună preparatului.

Decenii la rând, mămăliga a fost asociată cu sărăcia și cu mâncarea de bază a țăranilor. Însă de o bună bucată de vreme, acest preparat a devenit tot mai apreciat de către români și în special de turiștii care se bucură de bucatele tradiționale de la noi.

Citește și: „Câtă sare se pune în mămăligă, de fapt. Multe persoane fac greșeala, trucul secret care te ajută enorm

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *