Sarea este un ingredient indispensabil în bucătărie. Ea dă gust mâncarii, așa că nu trebuie să lipsească niciunei gospodine. Însă, înainte de a o adăuga în oală, ar fi bine să știi exact cantitatea pe care trebuie să o folosești la un preparat. Totodată, trebuie să ții cont și de momentul în care o pui. Iată când se adaugă, de fapt, sarea în carnea tocată.
Carnea tocată poate fi preparată într-o varietate de moduri. O poți consuma prăjită, pregătind câteva chiftele delicioase. De asemenea, o mai poți utiliza și la prepararea ardeilor umpluți sau a sarmalelor.
Din fericire, pregătirea ei nu este atât de complicată pe cât s-ar părea. Totuși, trebuie să ții cont de câteva sfaturi, astfel încât totul să iasă ca la carte. De exemplu, bucătarii experimentați spun că este foarte important să cunoști momentul în care să pui sarea.
Potrivit acestora, carnea tocată se sărează după gătire. Adăugarea de sare înainte de preparare riscă să usuce carnea, susțin experții. Atenție, însă, această regulă se aplică doar la carnea tocată, nu și la fripturi.
Bucătarii experimentați susțin că sarea se adaugă doar atunci când carnea tocată nu mai este complet crudă. În același moment se adaugă și piperul, dar și celelalte condimente.
Însă, ierburile proaspete se adaugă ultimele, deoarece acestea sunt deosebit de sensibile la căldură și își pierd rapid aroma dacă sunt gătite prea mult.
Te-ar mai putea interesa și Ingredientul special pe care să-l adaugi în carnea tocată pentru sarmale și chifteluțe. Ceva mai bun nu ai mâncat niciodată!
Multe gospodine obișnuiesc să gătească carnea tocată împreună cu ceapa, dar procedează greșit, conform specialiștilor. Potrivit acestora, cel mai bine este să separi această legumă de carne, astfel încât să poată fi gătită individual.
Mai întâi, rumenește carnea tocată, iar apoi ocupă-te de ceapă. Aceasta din urmă este plină de apă și ar putea îmbiba carnea în timpul gătitului. Așadar, gătește separat ceapa și carnea, iar la final amestecă-le pe amândouă în tigaie.
Te-ar mai putea interesa și Musaca de cartofi, atât de bună încât mai ceri o porție. Ingredientul magic pe care gospodinele de la țară îl pun în carnea tocată!