Nimic nu se compară cu o friptură la grătar suculentă și fragedă. Pentru ca bucățile de carne să nu iasă uscate și să fie fragede, trebuie să ții cont de câteva reguli. Când se sărează carnea de grătar și cum se taie corect pentru a obține o friptură delicioasă.
Sarea este ingredientul care nu lipsește din nicio mâncare. Este cea care potențează gustul și se pune inclusiv la deserturi, pentru a le da gust mai bun. Atunci când pui sare în mâncare, nu este importantă doar cantitatea, ci și momentul în care adaugi acest ingredient în mâncare. În ceea ce privește carnea pentru grătar, aceasta nu trebuie să fie sărată de la început.
Pe de-o parte, sarea frăgezește carnea, însă nu trebuie să fie pusă de la început. Atunci când pregătești carnea pentru grătar, sarea trebuie adăugată abia la final. Dacă sărezi carnea înainte de a o pune pe grătar, aceasta va face ca sucurile din carne să se scurgă și friptura să iasă uscată.
Carnea trebuie tăiată contra fibrei, iar bucățile nu trebuie să fie foarte subțiri. Indiferent că este de pui, de porc sau de vită, bucata de carne trebuie să aibă în jur de două degete grosime. Pentru a nu ieși uscată, bucata de carne nu trebuie să fie întoarsă de prea multe ori. Fiecare bucată de friptură se lasă câteva minute pe o parte, după care se întoarce pe cealaltă parte.
Citește și: Cum să încălzești carnea de pui ca să nu se usuce. Trucul ca să fie gustoasă chiar și a doua zi
Înainte de a pune carnea pe grătar, aceasta trebuie să fie scoasă din frigider cu cel puțin o oră înainte. Carnea trebuie să fie la temperatura camerei, pentru a nu fi supusă unui șoc termic. Chiar dacă nu adaugi sare, poți pune carnea la marinat cu câteva ore înainte, într-un amestec de condimente și vin. Acesta va frăgezi și va aromatiza carnea.
Citește și: Greșeala pe care nu trebuie să o faci când pui carnea pe grătar. De asta rămâne crudă la interior
După ce iei carnea de pe gărtar, poți adăuga și sarea. Aceasta ajută fibrele de carne să se relaxeze și friptura să devină fragedă. Pentru a avea gustul desăvârșit, carnea trebuie lăsată câteva minute să se „odihnească”, după care poate fi tăiată. În acest fel, sucurile din carne se vor păstra în interiorul ei și friptura nu se va usca și nu va fi tare.