Castraveții sunt unele dintre cele mai sănătoase legume, pentru că au un conținut mare de apă (95%) și puține calorii. Multe persoane aleg să-i planteze în propria grădină, dar puține știu când se seamănă, de fapt, castraveții de toamnă. Grădinarii experți au dezvăluit secretul pentru recolte bogate an de an!
Castraveții se numără printre legumele preferate de toți românii. Aceștia sunt un aliat excelent pentru a menține organismul hidratat. De aceea, mulți se întreabă care este perioadă cea mai bună de semănare a acestora. Fie că o faceți în solare sau în grădini, trebuie să știți toate etapele plantării lor.
Pentru început, trebuie să știți că aceștia se pot cultiva timpuri, vara, dar și toamna. Asta depinde foarte multe de soiul castraveților, dar și de anumite trucuri pentru cultivare.
Așadar, dacă doriți să semănați castraveți toamna, este esențial să știți când anume să-i cultivați și cum să îi îngrijiți. În schimb, dacă plantați castraveți timpurii, trebuie să luați în calcul și producerea răsadurilor. Ele se pot produce în sere sau răsadnițe, dar și în ghivece.
De regulă, castraveții de toamnă se pun în luna iulie sau august, în funcție de zona unde locuiți. Experții recomandă să alegeți o varietate de castraveți potrivită pentru zona dumneavoastră, dacă vreți o recoltă cât mai bogată. Și condițile meteorologice și tipul solului sunt aspecte importante la cultivarea castraveților!
Drept urmare, pentru cultivarea castraveților de toamnă, trebuie să plantați răsadurile după 10 mai. Dacă vreți să le semănați direct, atunci intervalul 25 aprilie-10 mai este perfect.
Citește și: Cum să păstrezi castraveții proaspeți mai mult timp. 4 metode de mare ajutor
Temperatura nu trebuie să scadă sub 15 grade Celsius, în caz contrar, răsadurile vor muri.
În plus, înainte de a planta semințele castraveților de toamnă, este musai să le țineți timp de 24 de ore la o o temperatură de -4 grade Celsius. În acest mod, semințele vor începe să germineze la 10 grade Celsius și plantele vor crește mult mai rapid.
Castraveții de toamnă sunt cei de tip cornișor, care sunt utilizați la murături. Grădinarii ne sfătuiesc să punem mai multe semințe pentru ca destule plante să aibă timp să ajungă la maturitate.
După plantare, multe persoane se întreabă când sunt gata castraveții pentru recoltare. De regulă, procesul durează aproximativ 50-60 de zile de la semănare până la recoltare.
Citește și: Ce să plantezi după ceapă în grădină. Cele mai compatibile legume pentru recolte bogate