Când și cum se aplică corect crema cu factor de protecție solară. Suntem în sezonul vacanțelor însorite, dar mersul la plajă trebuie să fie însoțit neapărat de utilizarea cremelor cu SPF. Câtă cremă de protecție solară ar trebui să folosești? Care este cel mai bun moment pentru a o aplica? Iată câteva reguli esențiale de urmat înainte de a sta la plajă.
Dermatologii susțin că aproape nimeni nu folosește atât de multă cremă pe cât ar trebui. Pentru cele mai bune rezultate și o protecție completă, aceștia recomandă aplicarea cremei cu aproximativ 30 de minute înainte de expunerea la soare. Astfel crema poate să fie absorbită și va fi mai puțin probabil să se spele dacă transpiri.
De asemenea, crema de protecție solară trebuie reaplicată la fiecare două ore sau mai des după înot. SPF-ul ar trebui să fie de minim 15 sau mai mare, în mod ideal, 30. Se recomandă SPF de peste 30 dacă o să petreci mai multe ore la soare. Este foarte important să te asiguri că pe crema de protecție solară scrie „spectru larg”. Acest lucru înseamnă că protejează împotriva razelor UVA și UVB.
Chiar dacă nu stai la plajă, trebuie să te protejezi de acțiunea razelor UV. Așadar, dacă ai drumuri prin oraș în timpul zilei, când soarele arde cu putere, aplică o cremă de protecție solară pe față, pe gât și pe mâini.
Agită bine produsul înainte de utilizare pentru a amesteca particulele care ar putea fi aglomerate în recipient. Ia în considerare utilizarea noilor tipuri de protecție solară spray-on sau stick. Asigură-te că aplici suficient produs pentru a acoperi tot corpul.
Utilizează crema pe toate părțile pielii expuse la soare, inclusiv pe urechi, spatele, umeri și pe partea din spate a genunchilor și picioarelor.
Aplică un strat gros și temeinic. Ai grijă când aplici protecție solară în jurul ochilor.
Ca regulă esențială trebuie să alegi o cremă cu spectru larg, care să protejeze împotriva razelor UV-A și UV-B. Produsul trebuie să aibă un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 15.
Caută o cremă rezistentă la apă dacă vrei să înoți. Cumpără un produs care nu ustură sau unul special formulat pentru tipul tău de piele. Astfel poți evita alergiile sau iritațiile. Alege o cremă care nu conține acid para-aminobenzoic (PABA) dacă ești sensibilă la acel ingredient. Nu toate cremele de protecție solară au aceleași ingrediente.
Folosește o protecție solară pe bază de apă dacă ai pielea grasă sau dacă ești predispusă la acnee. Nu întotdeauna ce este scump, înseamnă că este mai bun. Deși o cremă a unui brand cunoscut poate mirosi mai bine, nu este neapărat mai eficientă decât un produs mai ieftin. Uite-te cu atenție la data de expirare, deoarece unele ingrediente de protecție solară se pot degrada în timp.
Citește și cum alegi crema de protecție solară potrivită tenului tău. Detaliile la care trebuie să fii atentă