Elevii de clasele a XII-a se pregătesc pentru susținerea simulărilor pentru examenul de Bacalaurea 2023. Ministerul Educației a aprobat calendarul simulărilor pentru probele de evaluare a competențelor și cele scrise la Limba și literatura română, obligatorie a profilului, proba la alegere a profilului și specializării și cea la Limba maternă. Iată, așadar, când sunt simulările pentru BAC 2023. Calendarul complet.
Înaintea celui mai important exament din viața lor, cel al maturității, elevii de clasa a XII-a vor trebui să își testeze cunoștințele în cadrul simulărilor pentru Bacalaureat. Potrivit Ministerului Educației, simularea are ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unui exament real și optimizarea rezultatelor obținute de către învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.
În acest an, simulările pentru Bacalaureat se vor desfășura în perioada 27 martie – 6 aprilie. Prima probă cu cre vor începe liceenii este cea la Limba și literatura română, care va avea loc pe 27 martie 2023.
Pe 28 martie, elevii de clasa a XII-a vor susține a doua probă din cadrul simulărilor, respectiv cea obligatorie a profilului.
Pe 29 martie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării din cadrul simulărilor pentru examenul de bacalaureat. Iar pe 30 martie se va desfășura ultima probă, cea la Limba și literatura maternă.
Elevii vor afla rezultatele la simularea pentru examenul de Balcaureat 2023 pe data de 6 aprilie. Notele obținute la simularile naționale nu se trec în catlog, însă pot fi trecute doar la solicitarea scrisă a elevului, arată Euronews.ro.
În cadrul examenului de Bacalauret 2023, elevii vor susține trei probe de evaluare a competențelor și trei probe scrise, dintre care două vor fi în conformitate cu profilul și specializarea urmate în liceu. Elevii care au urmat un liceu într-o limbă a minorităților naționale vor susține o probă în plus, cea la Limba maternă.
În ceea ce privește cele trei probe de evaluare a competențelor, elevii vor susține examene la limba română, limba străină și competențe digitale.
Toți elelvii, indiferent de profilul și specializarea pe care le-au urmat în liceu, vor susține prima probă scrisă la Limba și literatura română.
A doua probă, cea obligatorie a profilului, va acoperi două materii:
Cea de-a treia probă, cea la alegere conform profilului și specializării, va fi susținută la una dintre următoarele materii: Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Economie, Geografie, Logică și argumentare, Sociologie, Filosofie și Psihologie.