Când trebuie să adaugi vinul peste friptura de miel. Regula de aur ca să iasă fragedă și aromată

Sfaturi utile pentru prepararea fripturii de miel

Scris de: Oana Matei

16 Apr. 2023

Când trebuie să adaugi vinul peste friptura de miel. Regula de aur ca să iasă fragedă și aromată

Carnea de miel are un gust cu totul special, iar textura ei este foarte fragedă, deși acestea depind de stadiul de creștere al mielului. Deși pare complicat de pregătit carnea de miel, adevărul este că friptura de miel se prepară foarte simplu, deoarece se gătește practic doar la cuptor și rezultatul este spectaculos. 

Rețeta delicioasă de Friptură de miel la cuptor cu vin alb și cartofi rumeni

Pulpa de miel este perfectă pentru a fi gătită la cuptor, dar pentru a fi bună și suculentă trebuie gătită la o temperatură medie, dacă o gătim la temperatură foarte mare carnea rămâne uscată. De asemenea, vinul adaugă multă aromă și ajută la ca carnea să fie mai fragedă.

Această rețetă nu este deloc complicată, iar rezultatul va fi divin. Urmăriți procedeul și sfaturile de preparare din rețeta de mai jos:

Ingrediente necesare

Marinada

  • usturoi granulat
  • oțet balsamic
  • zeama de la o lămâie
  • ulei de măsline
  • vin alb sec
  • cimbru
  • sare și piper

Vezi și? Drob de miel în foietaj. Reţeta specială de Paşte

Cum se prepară pulpa de miel la cuptor cu vin alb și cartofi rumeni

  1. Marinați carnea cu 24 de ore înainte: pentru marinarea cărnii de miel, faceți o pastă din usturoi granulat, zeamă de lămâie, vin alb sec, ulei de măsline, oțet balsamic, cimbru, sare și piper. Frecați bine carnea cu această pastă și o puneți în pungi resigilabile, la frigider pentru 24 de ore. Scoateți carnea din frigider cu minim o oră înainte de gătire.
  2. Porniți cuptorul la 200ºC cu căldură sus și jos. După ce ați făcut acest lucru, curățați cartofii și tăiați- i felii de 1-2 cm. Luați o tavă de copt și aranjați feliile cartofii tăiați pe toată suprafața tăvii. Adăugați sare și un strop de ulei.
  3. Așezați pulpa de miel pe patul de cartofi. Puneți crenguțe de rozmarin si cimbru pentru a spori aroma pulpei de miel. Apoi adăugați un pahar mic de apă și puneți vasul la cuptor. Se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute la 200ºC.
  4. Intre timp pregătiți un mujdei de usturoi cu pătrunjel. Pentru a face acest lucru, curățați și tocați usturoiul, puneți-l într-un mojar cu pătrunjelul și începeți să pisați. Apoi se adaugă vinul alb și se amestecă bine.
  5. Scoateți tava din cuptor și adăugați mujdeiul de usturoi cu vin alb peste cartofi si pulpa de miel . Puneți tava din nou la cuptor, reduceți temperatura la 170 ºC și lăsați la prăjit timp de o oră sau mai mult dacă este necesar. La jumătatea gătitului, scoateți tava și întoarceți carnea. Cu o lingură luați din sucul scurs în tavă și ungeți pe carne, astfel va fi mai zemoasă.
  6. Când carnea este bine rumenită pe toate părțile, scoateți carnea din cuptor și lăsați să se odihnească pentru 10-15 minute.  Carnea trebuie sa fie bine rumenită la exterior și moale în interior, fragedă și suculentă. După cum ați văzut, rețeta de pulpă de miel la cuptor cu vin alb este foarte ușoară, pentru că tot ce trebuie să faceți este să controlați timpul și temperatura pentru o friptură bine făcută.

Vezi și: Testul pe care trebuie să îl faci când cumperi carne de miel. Așa îți dai seama dacă e toxică

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.1 35 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *