Când trebuie să încarci telefonul. Ai procedat greșit până acum, regula de aur pe care e important să o știi

Când trebuie să încarci telefonul. Ai procedat greșit până acum, regula de aur pe care e important să o știi

Când trebuie să încarci telefonul. Bateria telefonului mobil are o anumită durată de viață, iar dacă dispozitivul tău nu este încărcat corect, bateria sa va ajunge să se epuizeze mult mai repede. Astfel ajungem la situații în care bateria rezistă mult mai puțin timp încărcată față de momentul în care a fost cumpărat telefonul mobil. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să păstrezi baeria smartphone-ului mai mult timp.

Când trebuie să încarci telefonul

Există multe mituri legate de încărcarea bateriei telefonului mobil, însă dacă vrei să prelungești cât mai mult viața ei ar fi bine să ții cont de aceste sfaturi de la specialiști.

Cea mai importantă regulă de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de viața batereiei smartphone-ului este să o menții încărcată în intervalul 30% – 90%.

Poți să pui dispozitivul la încărcat când bateria ajunge sub 50%. Dar nu uita să îl scoți din priză înainte de a ajunge la 100%. De aceea, nu este indicat să îl lași conectat peste noapte.

O încărcare între 80% și 100% duce la o îmbătrânire prematură a bateriei litiu-ion și, implicit, la o scădere a eficienței acesteia. Utilizatorii iOS pot folosi aplicația Shortcuts pentru a seta o notificare atunci când nivelul bateriei atinge un anumit procent. Acest lucru se face intrând la „Automatizări” și selectând opțiunea „Nivelul bateriei”.

De asemenea, este foarte important să nu lași ca nivelul bateriei să scadă sub 20% după care să o pui la încărcat. Bateriile litiu-ion nu se simt prea bine atuci când coboară sub acest prag.

În consecință, este recomandat să începi încărcarea bateriei înainte de a ajunge la valoarea de 20%, dar nu o lăsa să se încarce peste 80%.

De nu este bine să încărcăm mereu bateria telefonului până la 100%

Unii spun că o încărcare de 100% a bateriei din când în când nu este greșită, ci chiar recomandată o dată pe lună. În opinia lor, încărcarea telefonului de la zero la 100% reprezintă un mod de recalibrare a bateriei și s-ar asemăna oarecum cu un restart al calculatorului.

Totuși, alții consideră această practică drept un mit pentru actualele baterii litiu-ion ale telefoanelor din generațiile mai noi. Pentru a păstra bateria telefonului cât mai mult timp, încărcările frecvente și scurte sunt mai bune decât o reîncărcare completă.

De ce nu trebuie încărcată bateria peste noapte

Fiecare baterie este prevăzută cu un număr limitat de cicluri de încărcate. Dacă pui telefonul la încărcat peste noapte, spre exemplu, pentru a avea o bateria plină dimineața, garantat vei trece de pragul magic de 80%, care este cel mai bun pentru o durată de mare de viață a bateriei.

Deși majoritatea smartphone-urilor moderne au senzori încorporați pentru a opri încărcarea atunci când ating 100%, dacă sunt încă pornite, acestea vor pierde o cantitate mică de baterie în timpul inactivității. Este posibil să obții o încărcare prin picurare, deoarece încărcătorul încearcă să mențină telefonul la 100%, în timp ce telefonul își pierde în mod natural din energie în timpul nopții. Mai exact, telefonul oscilează constant între o încărcare completă și 99%, ceea ce duce la o degradare a bateriei.

Citește și: „6 trucuri pentru a preveni ca telefonul tău mobil să consume baterie în timp ce dormi. Așa va rezista mai mult timp

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *