Supa de pui poate fi consumată în orice moment al zilei, în funcție de preferințele tale. Unele persoane preferă să consume supa de pui ca și fel principal la prânz sau la cină, în timp ce altele preferă să o consume ca și gustare între mese sau ca și mic dejun.
Supa de pui este adesea considerată un remediu popular pentru răceli și alte infecții respiratorii, deoarece poate ajuta la ameliorarea simptomelor și la creșterea nivelului de hidratare al organismului.
În primul rând, supa de pui conține substanțe nutritive importante, cum ar fi proteinele, vitaminele și mineralele, care pot ajuta la susținerea sistemului imunitar și la combaterea infecțiilor.
De asemenea, supa de pui poate ajuta la ameliorarea simptomelor răcelii, cum ar fi congestia nazală și tusea, deoarece poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii și la eliminarea secrețiilor. Supa de pui poate fi și o sursă bună de hidratare, ceea ce poate ajuta la prevenirea deshidratării și la menținerea nivelului de energie. Oricine ar trebui să știe să prepare o supă de pui, este una dintre cele mai simple rețete de mâncare. Pentru a prepara cea mai gustoasă supă de pui, în rândurile de mai jos vei găsi câteva sfaturi esențiale, de care să ții cont.
Un început de carieră spectaculos, urmat de o revenire neașteptat de „nebună” la rutina cotidiană: așa descrie Owen Cooper, tânărul actor în vârstă de doar…
Într-o epocă digitală în care marile platforme sociale sunt dominate de polarizare, influenceri și algoritmi agasanți, o platformă considerată de mult apusă își regăsește locul…
Când se sărează supa de pui?
Este recomandat să pui sare în supa de pui spre sfârșitul procesului de gătire, după ce au fiert suficient toate legumele și carnea. În acest fel, vei putea evalua cât de multă sare are nevoie supa în funcție de gustul tău. În general, este mai ușor să adaugi sare treptat decât să încerci să reduci cantitatea de sare dintr-o supă prea sărată.
Care sunt secretele celei mai bune supe de pui?
Supa de pui este una dintre cele mai gustoase supe preparată în casă. Iată care sunt trucurile pentru a prepara o supă delicioasă de pui:
- întotdeauna alege carne cu os, cum ar fi: carcasa de pui, gât, aripi, spinări sau gheare. Oasele de pui, prin fierbere, se descompun în colagen, gelatină și glicină care ajută la protejarea mucoasei
intestinale, îmbunătățirea funcției articulațiilor și creșterea sistemului imunitar.
- legumele cele mai potrivite pentru supa de pui sunt rădăcinoasele, precum: pătrunjel, păstârnac, morcov, țelina dar și ceapa, usturoiul, dovlecelul și cartofii. Legumele dau un gust divin supei de pui, în plus îți aduc un aport mare de vitamine și fibre. Evită să folosești cuburile concentrate sau prafurile tip vegeta din comerț, ele conțin o mulțime de aditivi și sare, care fac din supa ta o zeamă cu gust și conținut de chimicale.
- tăițeii de casă cu ou ajută la îngroșarea supei și la creșterea gradului de consistență, datorită carbohidraților care se descompun prin fierbere în supa de pui. Dacă nu vrei să crești numărul de calorii a porției de supă este în regulă să nu adaugi făinoase.
Vezi și Condimentul pe care îl adaugă bucătarii de top în supa de pui. Îi dă un gust special
- condimentele cele mai folosite pentru supa de pui sunt pătrunjelul, mărarul, cimbrul dar poți experimenta arome noi precum, chimen, ghimbir, turmeric.
- dacă vrei să gătești o supă mai concentrată de pui, atunci adaugă jumătate din cantitatea de apă la fiert.
- întotdeauna, mai întâi fierbi carnea de pui după aceea, legumele. Carnea se pune în apă rece, care ulterior o aduci la fierbere, astfel vei obține toate beneficiile din carnea și oasele de pui.
- Supa de pui se fierbe cu capacul pus la oală, astfel se păstrează toate aromele în interior.
- Sarea se adaugă la finalul preparării supei de pui, după gust.
Vezi și Cum se fierbe corect carnea de pui pentru supă. Și tu ai procedat greșit până acum? Secretul bucătarilor
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!