Când trebuie să te dai cu deodorant, de fapt, ca să eviți transpirația. Multe persoane fac asta greșit

Trucuri pentru a nu avea probleme cu transpirația
Când trebuie să te dai cu deodorant, de fapt, ca să eviți transpirația. Multe persoane fac asta greșit

Tu știai când ar trebuit să te dai cu deodorant, de fapt, pentru a evita transpirația? Foarte mulți oameni folosesc greșit acest produs. Vei vedea mai jos care sunt sfaturile specialiștilor.

Când trebuie să te dai cu deodorant ca să eviți transpirația

Specialiștii recomandă ca antiperspirantul să fie folosit pe timp de noapte, așa fiind mai eficient pe timpul zilei și ține transpirația la distanță. De asemenea, nu este indicat să folosești deodorantul imediat ce ieși din duș, deoarece glandele sudoripare sunt mai receptive la ingredientele active, când ele însele sunt mai puțin active. Folosirea deodorantului imediat după duș nu este deloc recomandată persoanelor care suferi de transpirație excesivă.

Când trebuie să te dai cu deodorant după epilare

  • Potrivit romaniatv.net, este indicat să aștepți aproximativ 48 de ore pentru a folosi deodorantul după epilare. Antiperspirantele spre deosebire de deodorante, conțin ingrediente active care blochează temporar glandele sudoripare și reduc fluxul de transpirație.
  • Nu este bine să folosești antiperspirant imediat după epilare, deoarece micile tăieturi pot fi iritate de ingredientele active ale acestuia.
  • Persoanele care suferă de hiperhidroză au mereu senzația că sunt umezi, fără să fie stresați, că le este cald sau că depun efort fizic. Transpirația poate fi provocată în acest caz de infecții, boli sau glicemie scăzută.

Deodorant cu sau fără aluminiu? Ce e recomandat să folosești și de ce

Aluminiul din antiperspirante este o sare de aluminiu, clorhidrat de aluminiu. Acest ingredient a fost folosit de mai bine de jumătate de secol pentru a controla transpirația și mirosurile antiperspirante. Alte săruri de aluminiu se găsesc în vaccinuri, tratarea apei și antiacide, printre nenumărate alte utilizări. Clorhidratul de aluminiu din antiperspirante se absoarbe în piele și blochează temporar porii.

Cum funcționează deodorantul fără aluminiu

Astfel de deodorante nu conțin săruri de aluminiu pentru a controla transpirația. Ele controlează mirosul urmărind sursa principală: bacteriile care trăiesc în axile. Transpirația în sine este practic inodoră, dar ajută producerea unui mediu care permite bacteriilor să se dezvolte. În acest proces apare mirosul neplăcut.

Mit sau adevăr? Legătura dintre aluminiu și cancer

Surse de încredere a Societății Americane de Cancer notează că nu există dovezi științifice conform cărora utilizarea antiperspiranților ar cauza cancerul. Dar unele cercetări au sugerat că aluminiul, cel puțin în cantități mari, poate fi dăunător.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *