A murit Sinéad O’Connor. Cântăreața avea 56 de ani

Artista și-a pierdut fiul de 17 ani

Cântăreața de origine irlandeză Sinead O’Connor a murit la vârsta de 56 de ani. Moartea artistei, cunoscută mai ales pentru hit-ul „Nothing Compares 2 U”, a venit la doar un an și jumătate de la decesul fiului său, Shane, care s-a sinucis la vârsta de 17 ani. Ea anunțase chiar de atunci că vrea să își ia și ea viața pentru a merge lângă fiul său.

Sinéad O’Connor a murit, la doar 56 de ani

În ultimul ei mesaj postat pe Twitter, cântăreața a făcut public o fotografie cu fiul ei, ce a fost însoțită de un mesaj: „Am trăit ca o creatură de noapte de atunci. A fost iubirea vieții mele, lampa sufletului meu”.

În ianuarie 2022, fiul cântăreței a dispărut. Tânărul de 17 ani era dispărut din Newbridge, Kildare, și a fost văzut ultima dată vineri dimineață în Tallaght, Dublin 24. Sâmbătă a fost găsit mort, iar mama sa a dat cumplita veste pe Twitter: „Frumosul meu fiu, Nevi’im Nesta Ali Shane O’Connor, lumina vieții mele, a decis să pună capăt luptei sale pământești și este acum cu Dumnezeu. Să se odihnească în pace și să nu-i urmeze nimeni exemplul. Copilul meu. Te iubesc atât de mult. Vă rog să fiți în pace”. După tragedie, cântăreața a scris pe un cont de Twitter neverificat, dar legat de contul ei oficial: „Am decis să-mi urmez fiul. Nu are rost să trăiesc fără el. Tot ceea ce ating, distrug. Am rămas doar pentru el. Iar acum el nu mai este”.

Artista a fost căsătorită de patru ori și avea patru copii, Shane și Jake Reynolds, Roisin Waters și Yeshua Francis Neil Bonadio. O’Connor s-a convertit la islam în 2018 și și-a schimbat numele în Shuhada Sadaqat, deși a continuat să cânte sub numele de Sinead O’Connor. În 2021, cântăreața a lansat o carte de memorii „Rememberings”, iar în 2022 a apărut un film despre viața ei regizat de Kathryn Ferguson.

Sinéad O’Connor suferea de mai multe boli psihice

Sinead O’Connor suferea de agorafobie „paralizantă”, lucru dezvăluit fanilor săi în octombrie 2020. Atunci, urmăritorii săi au fost șocați, însă la scurt timp au primit confirmarea că artista nu și-a făcut rău singură, deși amenințase de multe ori cu acest lucru.

„În ultimii ani, în ultimele luni, zile, m-am confruntat în secret cu acestă traumă, cu această frică ce mă paralizează, cu o stimă de sine foarte scăzută, iar în ultima vreme nici nu mai mănânc. Sufăr de agorafobie, nu pot merge nici la magazin, sunt înfometată, acum locuiesc într-o zonă a țării unde livrările nu sunt o opțiune. Așa că întreb aici dacă știe cineva de vreun serviciu special pentru persoanele cu tulburări psihice a căror abilitate de a avea grijă de ele este redusă”. A doua zi, Sinead a revenit pe Twitter pentru a-și asigura fanii  că „totul este în regulă acum 🙂 am găsit un serviciu de livrare 🙂 Sunt fericită :)”.

Adevărul era cu totul altul. Artista suferea de mai bine de 15 ani de depresie, dar și de tulburare bipolară și chiar a încercat să își ia viața de mai multe ori.

Sinead O’Connor a devenit cunoscută în anul 1990 după succesul masiv înregistrat cu piesa  „Nothing Compares To You”, compusă de Prince. Melodia a primit trei premii MTV, la categoriile Video of the Year, Best Female Video şi Best Post-Modern Video. De asemenea, a mai fost nominalizată la alte trei categorii: Breakthrough Video, Viewer’s Choice şi International Viewer’s Choice.

„Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a iubitei noastre Sinéad. Familia și prietenii ei sunt devastați și au cerut intimitate în acest moment foarte dificil”, a fost mesajul transmis de familia acesteia.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *