Care este cel mai bun pământ pentru orhidee. Așa nu mai putrezește și va fi plină de flori

Iată mai multe detalii.
Care este cel mai bun pământ pentru orhidee. Așa nu mai putrezește și va fi plină de flori

Orhideele sunt adorate pentru frumusețea și spectaculozitatea lor. Atunci când înflorește, o orhidee poate să îți însenineze locuința cu culorile ei minunate timp de câteva săptămâni sau chiar luni. Cu toate acestea, pentru a le asigura o creștere sănătoasă, este esențial să le acorzi îngrijirea potrivită, așa că îți vom dezvălui care este cel mai bun pământ pentru orhidee.

Orhideelor trebuie să le acorzi atenție

Plantele au nevoie de iubire, iar orhideele se numără și ele printre florile care necesită o atenție sporită. Probabil ai observat faptul că ele sunt flori delicate și frumoase, care necesită condiții de mediu specifice pentru a prospera. Tocmai din această cauză, unul dintre aspectele esențiale pentru menținerea sănătății acestor plante este alegerea potrivită a ghiveciului.

În general, orhideele beneficiază de ghivece care permit o bună circulație a aerului, de obicei realizate din plastic transparent sau alte materiale similare, precum teracota.

Care este cel mai bun pământ pentru orhidee
Orhideea are nevoie de un sol corespunzător

Citește și: Un strop din acest ingredient secret și orhideele tale se vor umple de flori. Cu ce să uzi frunzele, de fapt

Ele trebuie să imite pe cât posibil mediul natural al orhideelor, unde rădăcinile au acces la lumina solară. De asemenea, este crucial să selectați un ghiveci cu găuri de drenaj, care permite apei să se scurgă rapid. Acest lucru ajută la evitarea acumulării excesive de apă în ghiveci, ceea ce ar putea duce la evitarea putrezirii rădăcinilor.

Cât despre dimensiunea ghiveciului, acesta ar trebui să fie puțin mai mare decât bulbii de rădăcină ai orhideei pentru a le oferi spațiul adecvat de care au nevoie pentru dezvoltare. Alegerea potrivită a ghiveciului contribuie semnificativ la succesul, creșterea și îngrijirea orhideelor.

Cum alegi cel mai bun pământ pentru plantele tale

Orhideele sunt simboluri ale dragostei și frumuseții, iar pentru a le permite să se dezvolte în toată splendoarea lor, este crucial să le oferi un mediu adecvat. Un aspect cheie este alegerea unui substrat cu o capacitate excelentă de drenaj, pentru a preveni acumularea excesivă de apă și, implicit, putrezirea rădăcinilor.

Vezi și: În ce perioadă din an înfloresc orhideele. Ce să faci pentru a provoca o nouă înflorire, trucul funcționează de fiecare dată

Pentru a satisface această cerință, am pregătit un mix economic și prietenos cu mediul care îți va ajuta plantele să capete cea mai bună formă a lor. Astfel, pământul tău poate include amestecuri de scoarță de copac, lemn de ferigă, plută, turbă, cărbune și nisip. Acest mix asigură condiții ideale pentru ca orhideele să prospere și să se bucure de un mediu de creștere sănătos.

Cum trebuie să procedezi

  • Scoate cu grijă orhideea din ghiveciul său actual, având grijă să nu deteriorezi rădăcinile.
  • Inspectează rădăcinile și taie cu atenție orice părți deteriorate, care prezintă aspect maroniu sau semne de putrezire, folosind o foarfecă curată și ascuțită. Rădăcinile sănătoase ar trebui să fie ferme și de culoare albă sau verde.

Te poate interesa și: De ce se usucă rădăcinile la orhidee, de fapt. Metoda prin care o poți readuce la viață

  • Așază un strat din noul amestec pentru ghiveci în partea de jos a noului ghiveci și plasează cu grijă orhideea în centrul său. Umple spațiile goale din jurul rădăcinilor, apăsând ușor pentru a fixa planta în noul mediu.
  • După ce ai terminat de replantat orhideea, trebuie să o uzi cu o cantitate generoasă de apă și să lasi excesul să se scurgă. Asigură-te că nu stropești cu apă pe frunze sau flori, deoarece acest lucru poate cauza putrezire.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *