Gustul copilăriei ne trezește amintiri plăcute și nostalgice, iar printre acestea se numără și savoarea dulce și crocantă a porumbului fiert. În bucătăria noastră, porumbul fiert este adesea asociat cu momentele de relaxare de vară, petrecute în aer liber sau în grădină, în timpul cărora ne bucuram de un deliciu simplu și sănătos.
Cum alegem porumbul pentru fiert?
Alegerea unui porumb bun pentru fiert poate fi un proces simplu dacă acordați atenție câtorva caracteristici cheie. Iată câteva sfaturi pentru alegerea porumbului de calitate din piață:
- Frunzele ( pănușă): Verificați pănușa porumbului pentru a vedea dacă este verde deschis, fermă și netedă. Evitați să alegeți porumbul care are frunzele uscate, murdare sau cu semne de deteriorare.
- Umezeală: Pipăiți boabele pentru a verifica nivelul de umiditate. Un porumb proaspăt și copt corespunzător ar trebui să aibă boabe umede și lăptoase. Evitați porumbul care are boabele uscate, negre sau mucegăite.
- Forma și dimensiunea boabelor: Alegeți boabele de porumb care au o formă uniformă și sunt bine dezvoltate. Acestea ar trebui să fie pline, rotunde și cu o dimensiune medie sau mare. Boabele mari au tendința de a fi mai dulci și mai suculente. Evitați boabele mici, subdezvoltate sau cu goluri.
- Mătasea porumbului: Mătasea porumbului proaspăt, bun de fiert, trebuie să fie fină, lucioasă, de culoare maro deschis sau aurie. Din mătasea de porumb se face ceai diuretic, recomandat pentru persoanele care suferă de probleme renale, infecții urinare sau retenție de apă.
Vezi și Pătrățele de porumb cu cașcaval și Turte cu brânză telemea la tigaie. Două gustări numai bune de luat la pachet
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Se pune sare în apa în care fierbe porumbul?
În general, adăugarea de sare, în apa în care fierbe porumbul, este o chestiune de gust. Nu este adevărat mitul că boabele de porumb se vor întări dacă puneți sare în apă. O lingură de sare în 3-4 litri de apă, va da un gust mult mai bun porumbului fiert. Puteți încerca ambele variante, cu sare și fără sare în apa de fierbere și veți observa diferența.
În cât timp fierbe porumbul?
La început de sezon, porumbul fierbe în 15- 20 de minute, iar spre sfârșitul verii, porumbul poate fierbe până la 40 de minute.
Cum se păstrează porumbul fiert
Porumbul crud se păstrează la temperatura camerei, dacă-l servești cel mult până în ziua următoare. După ce l-ai fiert, cel mai bine este să fie consumat imediat, cald, simplu cu sare sau uns cu unt, ulei de măsline, frecat cu usturoi sau după preferințele personale.
Dacă ți-a rămas porumb fiert, pune-l la frigider până a doua zi. Porumbul fiert este mai gustos a doua zi, dacă îl prăjești puțin pe plită sau pe grătar.
De asemenea, porumbul fiert se poate congela, pentru iarnă, în pungi vidate sau cu fermoar. Pentru a-l consuma, lăsați porumbul să se decongeleze la temperatura camerei și îl fierbeți pentru 10 minute.
Vezi și Cu ce să ungi porumbul fiert și ce se pune de fapt pe fundul oalei. Trucul care îți readuce gustul copilăriei
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!