Care este diferența dintre ardeiul gras verde și cel roșu. În sezonul rece este foarte important să consumăm cât mai multe fructe și legume, spun specialiștii. Și asta deoarece, prin conținutul bogat de vitamine și minerale, aceste alimente ne ajută să ne întărim sistemul imunitar și să ne ferim de viroze și răceli. Iar printre legumele cel mai frecvent consumate se numără ardeiul gras. Totuși, între cel roșu și cel verde există diferențe din punct de vedere al cantității de nutrienți. Iată ce spune nutriționistul Mihaela Bilic în privința acestora.
Deși ambele tipuri de ardei sunt importante pentru sănătate, există totuși diferențe între cel roșu și cel verde. Și nu este vorba aici de numărul de calorii pe care îl are fiecare. În mod eronat, s-a împământenit ideea că ardeiul verde ar avea mai puține calorii decât cel roșu.
Mihaela Bilic spune că ambele tipuri au un număr similar de calorii. Dar, spre deosebire de cel verde, ardeiul roșu conține mult mai multă Vitamina C, dar și betacaroten.
„Când vine vorba de ardei gras, voi ce culoare alegeți? Roșu sau verde? Mulți or să spună că verde, pentru că are calorii mai puține. Nici vorbă. Culoarea nu influențează aportul caloric. Amândouă sortimentele au sub 30 de calorii per suta de grame, deci nesemnificativ.
O să fiți însă surprinși să aflați că ardeiul roșu are de două ori mai multă vitamina C și de șase ori mai mult betacaroten decât fratele verde. Betacarotenul este un precursor de vitamina A, acea vitamină care ne face bine la piele și la ochi.”, a dezvăluit Mihaela Bilic într-un video postat pe pagina ei de Facebook.
De asemenea, specialistul afirmă că ardeiul roșu este printre puțienele legume ce conține și Vitamin A, care în mod frecvent se găsește doar în unele produse de origine animală. Totuși, nutriționistul recomandă ca în această perioadă să consumăm cât mai multe legume, indiferent de culoarea acestora, deoarece fiecare are un rol important pentru sănătate.
„Atenție! Vitamina A, în mod normal, se găsește doar în produsele de origine animală, adică în ficat, gălbenușul de ou, unt, lapte și în betacarotenul legumelor colorate în portocaliu sau roșu.
Așa că nu mai puneți ardeiul roșu la colț și mâncați legume cât mai multe, indiferent de culoare. Tot sănătate înseamnă.”, a povestit nutriționistul Mihaela Bilic pe pagina ei oficială de Facebook.
Citește și: „Legume și fructe ce conțin vitamina B12”