Care este pluralul cuvântului mălai. Mulți români fac greșeala

Află care este forma corectă de plural a cuvântului mălai.
Care este pluralul cuvântului mălai. Mulți români fac greșeala

Mălai este un substantiv a cărui formă de plural dă adesea mari bătăi de cap. Mulți români pronunță greșit acest cuvânt. Dacă te numeri printre cei care au dubii în ceea ce privește pluralul cuvâtului mălai, citește în continuare și află care este, de fapt forma sa corectă.

Forma corectă a cuvântului mălai

Pluralul unor substantive îi pun adesea în încurcătură pe mulți dintre români. Printre cuvintele care creează confuzie în această privință se numără și mălai.

Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române, mălai este un substantiv neutru care poate avea mai multe sensuri. Iată care sunt acestea:

  • Făină de porumb;
  • Făină de mei;
  • Aliment preparat din făină de porumb, de mei sau de alte cereale, dospit și copt în cuptor; aliment preparat din făină de porumb frământată cu lapte (și cu zahăr); Turtă formată prin presarea reziduurilor rămase după extragerea uleiului din semințele plantelor oleaginoase.
  • Regionalisme: porumb/ boabe de porumb; mei/ boabe de mei; mătură.

În argou, mălai mai poate însemna meci de fotbal jucat de două echipe la o singură poartă sau bani.

Referitor la declinarea substantivului mălai, iată care sunt formele sale:

  • Nominativ-acuzativ
    • Singular nearticulatmălai; Singuar articulatmălaiul;
    • Plural nearticulatmălaie; Plural articulatmălaiele;
  • Genitiv-dativ
    • Singular nearticulat mălai; Singuar articulatmălaiului;
    • Plural nearticulatmălaie; Plural articulatmălaielor.

Așadar, după cum putem observa din declinare, forma de pural a cuvântului mălai este mălaie.

Mălaiul, soluția ieftină și eficientă împotriva buruienilor din grădină

Mălaiul nu este doar un ingredient folosit în bucătărie la prepararea mămăligii, a blatului de pizza sau a altor rețete, ci poate fi și un aliat de nădejde în grădină, întrucât are proprietăț care sunt cu adevărat benefice pentru plante.

Menținerea unei grădini în stare perfectă, presupune eliminarea buruienilor. Adesea, însă, oamenii apelează la diverse substanțe chimice pentru îndepărtarea acestora. Însă ele sunt toxice și pot fi periculoase pentru copii și animalele de companie.

Dar un truc cu adevărat spectaculos îți poate fi de mare ajutor. Există multe alternative pentru erbicidele din comerț care nu sunt toxice nici pentru mediu, nici pentru noi și animalele noastre de companie.

În plus, folosindu-le nu trebuie să ne facem griji pentru recolta noastră, întrucât nu va fi afectată. Un astfel de erbicid natural pentru buruienile din grădină este mălaiul.

Mălaiul conține o cantitate considerabilă de azot, motiv pentru care poate fi transformat cu ușurință într-un veritabil îngrășământ. Acesta are proprietatea de a împiedica dezvoltarea buruienilor.

Așa că tot ce trebuie să faci este să îl presari cu încredere pe sol, după ce ai eliminat tufele de plante nedorite. Mălaiul nu distruge buruienile, ci le oprește dezvoltarea datorită cantității mari de gluten pe care o are.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
5.8 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *