Când vine vorba de mâncăruri tradiționale de sărbători mulți oameni se gândesc la salata de boeuf. Combinația dintre legumele dulci cu murături și maioneză este una de vis, astfel că multe gospodine caută cele mai bune rețete. Îți spunem mai jos care sunt cei mai buni cartofi pentru salata de boeuf și cum ar trebui să prepari totul. De asemenea, află și ce carne ar trebui folosită în prepararea ei.
Potrivit bucătarilor iscusiți, carnea de vită este cea mai potrivită pentru salata de boeuf. Este delicioasă și aduce și foarte multe beneficii organismului. Aceasta ar trebui lăsată să se odihnească înainte de a fi pregătită pentru salată, aproximativ 10-15 minute. Nu este recomandată manipularea imediată a acesteia. Astfel sucurile din carnea de vită vor fi distribuite uniform.
Cartofii potriviți pentru salata de boeuf sunt cei cu coaja roșie. Aceștia își păstrează textura și forma în timpul gătirii. De asemenea, morcovii folosiți trebuie să fie proaspeți. Altfel ar putea face ca salata de boeuf să aibă un gust amărui. Castraveții murați se recomandă a fi în saramură și nu în oțet deoarece maioneza poate căpăta un gust accentuat de oțet. La fel se recomandă și cu gogoșarii.
Chiar dacă multe gospodine ar spune că maioneza este cea mai dificilă parte din prepararea salatei de boeuf, există o soluție excelentă pentru ca acest lucru să dureze mai puțin de un minut. Astfel se pun într-un pahar mai mare un ou întreg, o linguriță de muștar, un sfert de linguriță de sare, apoi 250-300 de ml de ulei.
Se scufundă blenderul de mână în vas/pahar până când atinge partea de jos a acestuia și se mixează la viteză maximă cu blenderul sprijinit de baza recipientului. Blenderul trebuie să stea nemișcat. Pe măsura ce maioneza se formează se ridică blenderul ușor, centimetru cu centimetru, mixând în continuare, până când este gata. Așadar, cu acest truc, maioneza este preparată astfel în doar un minut și conține mai puțin colesterol deoarece nu este folosit doar gălbenușul. Poate fi aromatizată cu zeamă de lămâie sau piper.
„Până aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de „legată” va fi salata, însă sfatul meu este să nu înecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză”, spune nutriționistul Mihaela Bilic.