Vara este anotimpul în care natura ne încântă cu o gamă largă de fructe proaspete și savuroase, iar printre cele mai apreciate se numără cireșele. România, cu tradiția sa îndelungată în cultivarea acestui minunat fruct, oferă o varietate de soiuri care încântă papilele gustative și aduc bucuria verii în grădina ta. Astăzi, îți vom spune care sunt cele mai dulci și zemoase soiuri de cireșe românești și vom descoperi motivele pentru care acestea sunt atât de apreciate de consumatori.
Soiul Burlat
Cireșele Burlat sunt printre primele care apar în piețe, în jurul lunii iunie. Acestea se remarcă printr-o coajă de culoare roșie intensă și o pulpă suculentă, dulce și aromată. Sunt extrem de apreciate pentru gustul lor delicios și pentru faptul că se coc devreme în sezon.
Soiul Amarena
Cireșele Amarena, cunoscute drept cireșele amare sunt renumite pentru dulceața lor intensă și gustul lor ușor acrișor. Acestea sunt cireșe mici, de culoare închisă. Coaja este subțire, pulpa foarte suculentă, cu un gust acid-amărui care se îndulcește pe măsura ce se maturizează. Fructele sunt ideale pentru dulcețuri, gemuri, siropuri, lichioruri, etc. Sunt folosite adesea în diverse preparate culinare, precum prăjituri și înghețate.
Soiul Kordia
Cireșele Kordia sunt cireșe mari, rotunde și cu o coajă de culoare neagră. Pulpă lor este extrem de dulce, suculentă și aromată. Acestea se coc după mijlocul lunii iunie și sunt foarte căutate de iubitorii de cireșe.
Vezi și Cum poți să scoți rapid sâmburii cireșelor. Trucul banal care îți va ușura munca
Soiul Regina
Cireșele Regine sunt cireșe mari, de culoare roșie și cu o pulpă suculentă și dulce. Acestea se coc în luna iunie și se remarcă prin gustul lor delicios și textura lor fermă. Sunt ideale pentru consumul în stare proaspătă sau pentru prepararea de dulcețuri și gemuri.
Soiul Summit
Cireșele Summit sunt considerate unele dintre cele mai dulci soiuri de cireșe din România. Fructele au culoarea roșu închis, au formă de inimă, cu gust foarte bun, dulce aromat și suculent. Se coc după jumătatea lunii iunie și sunt un adevărat deliciu pentru cei care le savurează.
Pentru a te bucura la maxim de cireșe, este recomandat să le consumi proaspete și să le depozitezi în frigider, pentru a le menține prospețimea și a le păstra textura și aroma. Poți savura cireșele ca atare, le poți adăuga în salate, deserturi sau le poți folosi pentru a prepara gemuri, dulcețuri sau prăjituri delicioase.
Așadar, iubitorii de cireșe românești pot savura acum cele mai dulci și zemoase soiuri, care se coc în această perioadă a anului. Indiferent de preferințele tale, poți găsi în piețe și în livezi soiul de cireșe care îți va încânta gusturile. Haideți să ne bucurăm de acest dar al verii și să ne răsfățăm cu cireșele românești în toată splendoarea lor!
Vezi și Ce trebuie să adaugi în plăcinta cu cireșe pentru un gust aparte. Rețeta te va cuceri pe loc