Carnea de miel e mult prea scumpă? Maestrul bucătar Petrișor Tănase vă oferă un alt meniu gustos, pentru masa de Paște EXCLUSIV

Petrișor Tănase ne învață cum să facem cozonac și pască din același aluat. Rețetă rapidă

Petrișor Tănase vine în ajutorul tinerelor gospodine, și nu numai, cu o rețetă rapidă de aluat, din care puteți prepara și pasca și cozonacul. Maestrul bucătar ne oferă, în exclusivitate pentru ego.ro, și câteva sfaturi utile, pentru a ne feri de indigestie, la îmbelșugata și tentanta masă de Paște. Carnea de miel a devenit un lux, e mult prea scumpă? Petrișor Tănase ne oferă o alternativă la un preț rezonabil. Poftă bună!

Secretul aluatului fraged: ”Folosiți făina cu trei zerouri, specială pentru cozonac”

Petrișor Tănase vă invită chiar să notați într-un carnețel această rețetă rapidă de aluat.

”Din acest aluat puteți prepara și cozonacul, dar și pasca. Avem nevoie de: 700 de grame de făină de bună calitate, în general cu trei zerouri, cea specială pentru cozonac, de 200 de mililitri de lapte cald, de șapte gălbenușuri de ou, de 150-200 de grame de zahăr, de 200 de grame de unt cald topit. Frământarea este simplă, laptele adăugat trebuie să fie cald, nu fiert.

Avem nevoie și de 14 g de drojdie uscată, eu prefer să folosesc drojdia uscată, în detrimentul celei proaspete. După ce amestecăm făina cu drojdia adăugăm laptele cald, zahărul pudră, în general folosesc zahăr pudră, e bine să lăsăm aluatul să dospească la un loc călduț cu vasul acoperit”.

Cum se realizează compoziția pentru pască

Petrișor Tănase ne spune ce anume trebuie să pregătim pentru compoziția de pască.

”O realizăm din 500 g de brânză de vaci, amestecată cu 4-5 ouă, cu 100-150 grame de zahăr, poate fi chiar zahăr pudră, esență de lămâie, trăsătură de portocală și de lămâie. Se pune aluatul în forma rotundă, pe margine, și în mijloc turnăm brânza și coacem undeva la 175 grade, timp de 45 de minute”.

Cum facem umplutura pentru cozonac

Petrișor Tănase ne învață și cum să preparăm cozonacul, bun, pufos și gustos.

”Același aluat îl folosim și pentru cozonac, iar umplutura poate fi realizată din rahat, nucă și cacao, amestecată cu zahăr și cu gălbenuș de ou. Aici vă jucați voi cu umpluturile, cu aromele, cum veți dori. Mie, în general, îmi place să folosesc atât umplutura de ciocolată, adică cea de cacao, amestecată cu nucă. Se mai poate folosi esență de rom, albuș de ou, bătut spumă. Apoi se va rula, este simplu.

Puteți face și cu mac, dar macul trebuie lăsat un pic în lapte, apoi scurs bine și amestecat cu albușul de ou bătut spumă. Apoi întindem pe suprafața aluatului, rulăm și coacem la 175 grade, timp de 50-60-70 de minute chiar, în funcție de cuptor”.

Petrișor Tănase
Petrișor Tănase

Carnea de miel e mult prea scumpă? Iată o alternativă, pentru masa de Paște

Maestrul bucătar Petrișor Tănase ne oferă, în exclusivitate pentru Ego.ro, și câteva sfaturi valoroase, pentru a ne feri de indigestie.

”Este de evitat mâncarea multă. Putem mânca puțin drob, maximum o bucățică mică, de 50 g, un ou roșu, puțină brânză, ceapă, ridichi. Apoi, puțină friptură de miel sau borș de miel, deși se digeră mai greu. Dacă vă știți cu probleme digestive sau dacă nu aveți bani pentru a cumpăra carne de miel, există variante.

Puteți găti o ciorbiță chiar și o supă cremă din țelină, cu foarte puțin morcov, albitură și cartofi. La final, adăugați puțin ulei de măsline. După ce este pasată bine, puneți puțin șvaițer, tăiat cubulețe. O să fie o supă care vă ajută la digestie. Iar în loc de friptură de miel, puteți face o friptură din carne de pui, cu puțin spanac, doar ușor înăbușit în ulei de măsline, cu puțin usturoi. Și, nu uitați, întotdeauna aveți grijă și cu alcoolul, pentru că nu face casă bună cu masa îmbelșugată. Vă doresc ”Poftă bună!” și ”Paște liniștit!”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *