Cartofii noi sunt considerați foarte gustoși datorită texturii lor ferme și gustului delicat. Coaja lor subțire și delicată oferă o experiență culinară deosebită, deoarece poate fi păstrată la gătit și consumată. Mulți bucătari preferă să-i prepare simplu, cu puțin ulei și sare, pentru a păstra gustul lor natural și savuros.
3 rețete delicioase cu cartofi noi de sezon
Cartofii noi sunt, de asemenea, o alegere potrivită pentru salatele de vară, unde pot fi combinați cu alte legume și verdețuri proaspete pentru un gust răcoritor și plin de savoare. Dimensiunea redusă a cartofilor noi, îi face ideali pentru a fi gătiți la abur, copți în cuptor sau chiar, pe grătar. Având un conținut redus de amidon, cartofii noi sunt mai buni pentru prăjire sau coacere la cuptor. Pentru că sunt atât de gustoși, îți oferim câteva rețete delicioase și rapid de preparat, cu cartofi noi.
Pentru rețetele de mai jos, cartofii se curăță opțional, în funcție de preferințe. Dacă păstrezi coaja, spală cartofii, cu o perie, apoi usucă-i cu un șervet.
Cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt și usturoi
Ingrediente
- 1 kilogram de cartofi noi
- sare, piper
- ulei
Pentru sos
- 3-4 căței de usturoi zdrobiți
- 200 grame iaurt gras
- o linguriță de ulei de măsline (opțional)
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Preparare
- După ce ai spălat și uscat cartofii, îi poți tăia cuburi sau felii. Pune cartofii într-un castron și amestecă-i cu sare, piper și o lingură de ulei de măsline. Apoi pune cartofii pe un singur strat, într-o tavă pentru cuptor.
- Preîncălzește cuptorul la 200 de grade, apoi dă cartofii la cuptor. După 20 de minute, întoarce cartofii cu o spatulă și mai lasă-i pentru alte 20 de minute, până se rumenesc frumos.
- Între timp pregătește sosul: într-un bol amestecă usturoiul zdrobit, cu iaurtul și lingurița de ulei. Asezonează cu sare și piper, după gust.
Cartofi noi și ciuperci prăjite în pesmet
Ingrediente
- 500 grame de cartofi noi
- 200 grame ciuperci
- zeama de la o jumătate de lămâie
- cimbru
- 4 linguri de ulei pentru prăjit
- sare, piper
- 4 linguri pesmet
Preparare
- După ce ai spălat cartofii, taie cartofii în jumătate sau în ce formă dorești.
- Pune cartofii tăiați într-un castron și amestecă-i cu zeama de ulei și cimbru.
- Încinge uleiul într-o tigaie și prăjește cartofii la foc mediu, pentru 4-5 minute.
- Spală și taie ciupercile în felii, apoi adaugă-le în tigaie peste cartofi.
- Amestecă cartofii cu ciupercile, pesmetul, sare și piperul.
- Pune tot amestecul într-o tavă și dă la cuptorul preîncins la 200 de grade pentru 20 de minute.
- Servește cu sos de iaurt sau de usturoi.
Salată de cartofi noi și ton
Ingrediente
- 600 grame cartofi noi
- 1 legătură ceapă verde
- pătrunjel proaspăt
- 150 mililitri ulei de măsline
- 2 linguri de oțet balsamic
- conservă de ton
- un ou fiert tare
- 1 lingură de sare grunjoasă
Preparare
- spală și fierbe cartofii. Apoi, curăță cartofii fierbinți de coajă
- taie cartofii cuburi și pune-i într-un bol
- peste cartofi, adaugă ceapa și pătrunjelul tocate mărunt și oul fiert tăiat cuburi
- scurge lichidul din conserva de ton, apoi pune peștele în salată
- asezonează salata cu sare și piper, adaugă uleiul și oțetul balsamic
- amestecă salata bine și las-o la frigider minim o oră înainte de a o servi.
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!