Castraveți murați într-o singură noapte. Trucul din cartea de bucate a bunicilor. Vor ieși senzaționali

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nici nu vei petrece mult timp în bucătărie
Castraveți murați într-o singură noapte. Trucul din cartea de bucate a bunicilor. Vor ieși senzaționali

Cine nu iubește castraveții murați? Poți fi mâncați într-o mulțime de combinații și sunt și extrem de sănătoși. Îți spunem mai jos trucul bunicilor: castraveți murați într-o singură noapte, rețeta pas cu pas.

Castraveți murați într-o singură noapte

Este o rețetă de castraveți murați slab sărați, ușor picanți, care reprezintă un aperitiv extraordinar de sezon. Este o rețetă foarte simplă, așa cum pregăteau și bunicile noastre în urmă cu mulți ani. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nici nu vei petrece foarte mult timp în bucătărie. Mai mult decât atât, castraveții murați vor fi gata peste noapte.

Ai nevoie de: castraveți pentru un borcan de trei litri, frunze de hrean, mărar după gust, câteva boabe de piper, o căpățână de usturoi, două linguri de sare, o linguriță de zahăr, frunze de coacăză neagră.

Cum se pregătește totul: se spală mai întâi castraveții foarte bine și se taie capetele. Borcanul se spală și se usucă foarte bine cu prosoape de hârtie. Se spală, de asemenea, frunzele de hrean, coacăză și mărarul. Se curăță usturoiul și se taie felii. O parte din usturoi, mărar, frunze de hrean și coacăză se așază pe fundul borcanului, apoi se pune și jumătate din cantitatea de castraveți. Se pune încă un rând de usturoi, mărar, frunze de hrean și coacăză, apoi din nou castraveți și așa se umple borcanul. Se adaugă sarea, zahărul, boabele de piper și din nou câteva frunze de hrean și coacăză. Umple borcanul cu apă clocotită, apoi acoperă-l cu un capac. Se agită borcanul foarte bine până când se răspândesc peste tot sarea și zahărul. Lasă borcanul să se răcească la temperatura camerei, apoi pune-l în frigider și lasă-l acolo peste noapte.

Pentru un gust ușor picant se poate pune puțin ardei iute și câteva boabe de muștar. De asemenea, este indicat să alegi castraveți cât mai mici deoarece așa se vor mura foarte repede și vor rămâne crocanți. Dacă e vorba de castraveți mai mari este indicat să fie tăiați în două sau chiar trei.

De ce să nu arunci zeama de la castraveții murați

Castraveții puși în saramură sau în oțet se numără printre murăturile preferate ale românilor. Ce facem cu zeama care rămâne în borcan? Nu o vei mai arunca de acum înainte. Păstrează un borcan cu zeama de la castraveții murați în frigider, pentru acele dimineți când ți-e greu să îți revii după o petrecere stropită cu alcool. Este un remediu foarte bun pentru mahmureală.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *