Cât alcool are berea fără alcool, de fapt. Puțină lume știe asta

Cum se obține această băutură

Scris de: Daoud Andra

21 Jul. 2023

Cât alcool are berea fără alcool, de fapt. Puțină lume știe asta

Berea fără alcool este considerată a fi sigură pentru consum atunci când nu ai voie să consumi băuturi alcoolice. Șoferii sunt cei care apelează cel mai adesea la această soluție de compromis, însă un detaliu pe care puțin îl cunosc este că și această băutură poate conține o anumită cantitate de alcool. Cât alcool are berea fără alcool, de fapt, și în ce cantitate nu mai este sigură pentru consum.

Cum se obține berea fără alcool

Berea este o băutură care se obține din amestecul a 4 ingrediente naturale. Rețeta de bază pentru fabricarea berii conține drojdie de bere, malț, hamei și apă. În urmă cu ceva timp au apărut și berile artizanale sau cu arome. Rețetele pentru producerea acestora sunt diferite. În general, o bere obișnuită are o concentrație de alcool de 5%.

Citește și: De ce să stropești carnea cu bere înainte de a o pune pe grătar. Trucul inteligent al bucătarilor

Persoanele care nu au voie să consume alcool, dar vor totuși să se bucure de aroma berii, pot consuma bere fără alcool. Aceasta are un gust mai puțin amar decât berea obișnuită. Din acest motiv, este preferată și de către cei cărora li se pare prea puternică aroma berii cu alcool.

Berea bără alcool este obținută prin fierberea berii normale. Alcoolul are un punct de fierbere mai scăzut decât apa și începe să se evapore atunci când atinge temperaturi de 78,37 grade Celsius. Astfel, berea fermentată este încălzită până când ajunge la această temperatură. Apoi, este menținută așa până când alcoolul se evaporă. Trebuie menționat însă că alcoolul nu dispare complet din bere, ci rămâne într-o concentrație mult mai mică.

Citește și: De ce să cureți frunzele plantelor cu bere. Trucul e genial, îl vei folosi mereu

Berea benefică pentru păr
Berea fără alcool se obține prin fierberea berii normale

Cât alcool are berea fără alcool

Berea este ținută la temperatura menționată până când concentrația de alcool scade la 0,5%. Astfel, berea fără alcool este numită impropriu așa, pentru că ea conține o cantitate de alcool, însă mult mai mică față de berea obișnuită. Dacă o bere normală are 5% concentrație de alcool, berea fără alcool are o concentrație de 10 ori mai mică.

Citește și: Ce se întâmplă de fapt dacă te speli pe cap cu bere. Efectele uimitoare

Faptul că ea conține, totuși, o cantitate de alcool, poate provoca probleme dacă este consumată în cantitate mare. Specialiștii spun că dacă bem o singură bere fără alcool, cantitatea de alcool este infimă și nu modifică alcoolemia din sânge. În schimb, dacă o persoană bea mai multe beri fără alcool într-un interval scurt de timp, este posibil să existe probleme.

Cu toate acestea, este greu de crezut că poți rămâne fără permisul de conducere de la consumul de bere fără alcool. S-a calculat că, pentru a ajunge la alcoolemia care atrage după sine suspendarea dreptului de a conduce, este nevoie ca o persoană să bea 10 litri de bere. Acest lucru este imposibil, însă nu este recomandat să se consume bere fără alcool în exces.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *