Dacă nu ești sigură cât bulion să pui în compoziția de legume din care vrei să pregătești zacuscă pentru sezonul de iarnă, ai ajuns la locul potrivit. Află în rândurile de mai jos câtă pastă de tomate să adaugi pentru a te bucura de un gust savuros al compoziției. De ce detaliu trebuie să ții cont.
Zacusca este unul dintre cele mai comune preparate pregătite în această perioadă a anului pentru sezonul de iarnă. Gătită cu legume proaspete, poate să aibă o aromă pur și simplu perfectă. Nu este deloc dificil să o prepari. Trebuie să ai grijă, în principiu, la cantitățile de ingrediente folosite.
În funcție de cantitatea ingredientelor pe care le folosești, zacusca poate să aibă un gust mai acrișor sau mai dulce. Cele mai experimentate gospodine atrag atenția cu privire la cantitatea de bulion sau de pastă de tomată adăugată în compoziția de legume. Nu trebuie să fie deloc mare.
Ca regulă generală, la fiecare cinci kilograme de vinete se adaugă un litru de bulion de roșii. Bineînțeles, cantitatea poate să varieze în funcție de preferințe, însă este potrivită pentru o aromă echilibrată a notelor de legume utilizate în procesul de preparare a zacuscăi.
EGO îți prezintă în continuare o rețetă simplă de zacuscă pentru sezonul de iarnă. Ai nevoie de doar câteva legume (vinete, morcovi, gogoșari, ceapă și bulion), condimente (sare, piper, dafin și altele, dacă îți dorești) și ulei pentru a căli ușor o parte dintre ingrediente.
Ingrediente:
Mod de preparare:
După ce zacusca a fiert, se toarnă în borcane cât încă este fierbinte. Se închid cu capace și se pun borcanele la sterilizat la cuptor, după care se lasă acoperite peste noapte. Ulterior, se transferă zacusca într-un spațiu întunecat și răcoros, cum ar fi un beci sau o cămară.