Cât costă brazii de Crăciun în 2023. Prețuri pentru brad natural și artificial

Factorii care influențează prețul

Scris de: Daoud Andra

23 Nov. 2023

Cât costă brazii de Crăciun în 2023. Prețuri pentru brad natural și artificial

Chiar dacă mai este o lună până la Crăciun, decorațiunile specifice sărbătorii au apărut de mult timp în magazine. Încep să își facă apariția pe piață și brazii, care sunt nelipsiți din casele oamenilor în luna decembrie. Cât costă brazii de Crăciun în 2023, de unde să îi cumperi și cu cât sunt mai scumpi cei naturali față de cei artificiali.

De unde cumpărăm bradul de Crăciun

Sărbătoarea Crăciunului nu este completă fără bradul împodobit. Aceasta este cel mai puternic simbol al Crăciunului și unii români aleg să îl împodobească încă de la începutul lunii decembrie, pentru a intra mai devreme în atmosfera de sărbătoare. Astfel, comercianții răspund cererii clienților și scot pe piață primii brazi din acest sezon.

Dacă îți dorești un brad natural, acesta poate fi achiziționat din piețe, târguri, dar și din magazinele de bricolaj, tăiat sau în ghiveci. Pe măsură ce se apropie Crăciunul, brazii apar și în hypermarketuri, tăiați și ambalați în folie de plastic.

Citește și: Tendințe brad 2023-2024. Ce decorațiuni se poartă anul acesta și cum să-ți împodobești pomul de Crăciun

În ceea ce privește brazii artificiali, aceștia pot fi cumpărați atât din magazinele fizice, cât și online. Pentru că nu sunt perisabili, brazii artificiali se găsesc în mai multe magazine, inclusiv în cele cu articole pentru casă sau cele de decorațiuni interioare, dar și pe internet. Aceștia au un preț mai mic decât cei naturali, dacă luăm în calcul faptul că pot fi folosiți mai mulți ani la rând.

Cum decorăm bradul de Crăciun în 2023. Ce culori sunt la modă anul acesta
Bradul este cel mai puternic simbol al Crăciunului

Cât costă brazii de Crăciun în 2023

Prețul pentru un brad natural depinde de dimensiunea acestuia. Cu cât este mai înalt și mai bogat, cu atât va trebui să scoți mai mulți bani din buzunar. În 2023, costul unui brad natural pornește de la 110 lei și poate ajunge până la 400. În general, brazii cei mai ieftini au o înălțime de 1,30-1,50 metri. Dacă vrei un brad până la tavan, va trebui să achiți până la 400 de lei. Pentru un brad spectaculos, de câțiva metri înălțime, costul este mult mai mare.

Anul trecut, în aceeași perioadă, prețul de pornire pentru bradul natural era de 90-100 de lei și ajungea până la 300, în funcție de magazin și de perioada în care era cumpărat. Clienții trebuie să știe că pot cumpăra bradul mai ieftin înainte de a începe sezonul, respectiv la începutul lunii decembrie. Pe măsură ce se apropie Crăciunul și cererea crește, prețurile pot să crească și ele.

Citește și: Trucuri pentru ca bradul de Crăciun să arate mai elegant. Va părea ca din reviste

Brazii se ieftinesc pe 24 decembrie, deoarece comercianții nu vor să rămână cu ei nevânduți. Dacă aștepți până în Ajun pentru a cumpăra bradul, este posibil să îl poți achiziționa cu un preț mai mic. Pe de altă parte, este posibil să nu mai găsești așa mulți brazi în piață și să nu ai de unde alege.

Cât costă brazii artificiali

Un brad artificial reprezintă, pentru mulți oameni, o investiție pe termen lung. Poate fi folosit ani la rând, fără să fie nevoie să cumperi altul nou. În magazinele fizice și cele online se găsesc diverse modele și dimensiuni de brazi artificiali, iar prețul acestora pornește de la 50 de lei. În funcție de cât de înalt și cât de voluminos este bradul, poate ajunge să coste și câteva sute de lei.

Citește și: Cum decorăm bradul de Crăciun în 2023. Ce culori sunt la modă anul acesta

În magazinele online se găsesc și brazi artificiali gata decorați, atât pentru interior, cât și pentru exterior. Un astfel de brad poate ajunge să coste chiar și peste 3.000 de lei, în funcție de magazinul de unde îl cumperi și cât de multe decorațiuni are.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *