Litoralul românesc nu înseamnă doar plajă și mare, ci și vizitarea unor obiective precum Delfinariul. Aflat în orașul Constanța, acesta reprezintă o atracție atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, de zeci de ani. Cât costă intrarea la Delfinariul din Constanța în 2023 și ce mai poți vizita în apropiere.
Delfinariul din Constanța este, de ani de zile, atracția principală pentru turiștii care vin la mare. Demonstrațiile cu delfini și cu lei de mare sunt un adevărat spectacol, mai ales pentru copii. Sala în care cei doi delfini, Ni Ni și Chen Chen, desfășoară reprezentații și-a dublat capacitatea, ajungând în prezent la 1300 de locuri.
Turiștii pot asista la demonstrații sau antrenamente ale delfinilor, care durează 20-25 de minute. De asemenea, pot asista la reprezentații cu lei de mare, care au o durată de 10-15 minute. Tariful la reprezentațiile cu delfini este de 60 de lei pentru adulți, 15 lei pentru elevi și studenți, iar copiii care au sub 7 ani beneficiază de intrare gratuită.
La reprezentațiile cu lei de mare, tariful este de 40 de lei pentru adulți, 10 lei pentru elevi și studenți și gratuit pentru copiii mai mici de 7 ani. De asemenea, biletele pot fi achiziționate și online, de pe site-ul Delfinariului.
Demonstrațiile cu delfini au loc în fiecare zi a săptămânii, la orele 11:00, 15:00 și 18:30. Reprezentațiile cu lei de mare au loc zilnic, la orele 10:00, 13:00 și 17:00. Cei care ajung în zonă pot vizita și Microrezervația de păsări exotice. Intrarea costă 16 lei pentru adulți, 4 lei pentru copiii de peste 7 ani și este gratuită pentru cei care nu au împlinit încă această vârstă.
Citește și: Cât costă o vacanță în Bulgaria în 2023. Cu cât au crescut prețurile anul acesta
Delfinariul din Constanța există de mai bine de 50 de ani. Acesta a fost inaugurat la 1 iunie 1972, fiind primul din țara noastră, dar și din Europa de sud-est, la acea vreme. De atunci, în amfiteatrul cu piscină acoperit sunt organizate anual demonstrații cu delfini, pe perioada sezonului estival.
Potrivit informațiilor de pe site-ul obiectivului, în Marea Neagră sunt prezente trei subspecii de delfini. Toate trei, respectiv marsuinul, delfinul comun și afalinul au fost găzduite de bazinele Delfinariului din Constanța. Sala în care turiștii pot vedea reprezentațiilor delfinilor a fost renovată recent, dublându-și capacitatea.
Citește și: Cât costă o vacanță în Spania în 2023. Tot ce trebuie să știi înainte de a face această călătorie
La Delfinariul din Constanța au ajuns, anul trecut, patru delfini și trei lei de mare din Ucraina. Animalele și antrenorii lor au ajuns la Constanța după ce au plecat din regiunea Harkov, una dintre cele mai afectate de bombardamente după începerea războiului. România este una dintre cele 14 țări ale Uniunii Europene care au Delfinariu și animale marine în captivitate. Delfinii Ni Ni și Chen Chen sunt vedetele de la Constanța, din 2010 încoace.