Cât costă o masă de prânz în Grecia pentru o familie de 4 persoane. Prețurile diferă în funcție de zonă și loc

Cât costă o masă de prânz în Grecia pentru o familie de 4 persoane. Prețurile diferă în funcție de zonă și loc

Nu mai este niciun secret că Grecia se numără printre destinațiile favorite ale românilor, în special datorită prețurilor accesibile. În ultima perioadă însă, pe internet au început să circule tot felul de zvonuri potrivit cărora prețurile la mâncare nu ar mai fi atât de mici ca în anii trecuți. Cât de adevărate sunt informațiile? Ei bine, un român a dezvăluit, recent, cât costă, de fapt, o masă de prânz în țara elenă pentru o familie de patru persoane.

Câți bani au scos din buzunare 4 români pentru a lua masa de prânz în Grecia

Pe timp de vară, foarte mulți români iau cu asalt insulele greceşti, fiind cuceriți de frumusețea lor, de condițiile oferite și, nu în ultimul rând, de prețurile foarte mici.

Astfel că nici nu este de mirare că mai mulți cetățeni ai țării noastre au devenit fani ai statului elen. Însă, vestea că Grecia a majorat tarifele la mâncare a picat ca un trăznet asupra lor.

Cât de reale sunt informațiile? Ei bine, un român și-a luat familia și mers în Sithonia, o celebră peninsulă situată în Halkidiki. Pentru patru porții de mâncare și patru băuturi, omul a scos din buzunar între 45 și 60 de euro, adică între 225 și 300 de lei.

”Ne-am întors de curând din Sithonia, și la prânz pt 4 pers, 4 porții de mâncare și 4 băuturi, am dat între 45 și 60 euro.”, a scris românul pe Facebook.

Citește și Cât a ajuns să coste o vacanță în Grecia în 2023. Nu mai e o destinație așa ieftină!

Sithonia, Grecia
Sithonia, Grecia

Ce prețuri sunt în alte stațiuni

Nici în alte stațiuni, prețurile nu sunt mai mari față de acum un an. Spre exemplu, un alt român a mărturisit, pe pagina de Facebook ”Vacanțe în Grecia: info utile”, că în stațiunea Skiathos tarifele la unele taverne sunt neschimbate față de 2022. ”La altele modificările sunt nesemnificative. Gyros pita 4,30 euro (n.r. aproximativ 22 de lei) față de 3,50 (n.r. aproximativ 18 lei) anul trecut la Gyronimos în Troulos”, a scris omul în mediul online.

”Săptămâna trecută, la taverna în Sarti, pe o străduță vis a vis de plajă. Totul proaspăt că se vedea ca nu sunt foarte bine curățate, 2 pax, mâncare și 2 carafe vin alb cu apă plată max. 30 euro (n.r. circa 150 de lei).

Acum dacă vă place mai în centru, unde scria clar pe meniu ca sunt congelate, prețul era mai mare cam cu 10 euro la o nota de plată!

Desertul din partea casei, sau o carafă de vin, în funcție de ce voiai! Depinde de zona! Anul trecut în Pelion a fost mai scump, cam aceeași consumație a fost cca 40-45 e!”, a scris un alt utilizator pe Facebook.

Citește și Locul din Grecia unde femeile nu au voie să poartă tocuri. Motivul nebănuit!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *