Cât costă o ședință la psiholog în 2022. Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă ai nevoie de terapie

Cât costă o ședință la psiholog în 2022. Un psiholog sau un psihoterapeut adresează sănătatea psihică prin consiliere, terapie și recomandări
Cât costă o ședință la psiholog în 2022. Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă ai nevoie de terapie

Cât costă o ședință la psiholog în 2022 și ce trebuie să știți despre această metodă. Încă de pe vremea comunismultui prejudecățile generațiilor au crescut și s-au dezvoltat. Cu toate astea, deschiderea către a apela la o consultatie la psiholog sau psihoterapeut în România este din ce în ce mai mare mai ales în rândul tinerilor. Iată mai jos, tot ce trebuie să știți despre acest lucru.

Cât costă o ședință la psiholog în 2022

Un psiholog sau un psihoterapeut adresează sănătatea psihică prin consiliere, terapie și recomandări pentru dezvoltare personală. Același lucru se întâmplă și când tratăm o durere fizică cu medicație sau terapie fizică la indicațiile medicului specialist.

„Decizia de a apela la un ajutor de specialitate este de obicei greu de luat, mai ales datorită refuzului de a recunoaște că există o problema emoțională, și de multe ori se amână luni sau chiar ani până când se face prima programare.

Este într-adevăr mai ușor să alegem să vorbim cu familia sau prietenii dar prin comparație, aceștia nu au pregătirea necesară să-și păstreze întotdeauna obiectivitatea, iar încărcătură emoțională pe care o transmitem poate fi greu de suportat pe lângă trăirile proprii.

Este important să nu se facă confuzie cu un psihiatru care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea tulburărilor psihice având certificarea necesară pentru a recomanda tratament medicamentos.

Psihologul și psihoterapeutul se concentrează pe tulburările de anxietate, fobii, panică, depresie, probleme de adaptare și relaționale pe care le adresează prin consiliere psihologică, conversație și comunicare cu clienții”, explică medicul specialist.

Ce trebuie să luați în considerare atunci când mergeți la psiholog

Specialiștii recomandă să vă interesați de pregătirea psihologului și psihoterapeutului, îniante să începeți procesul. Mai mult, obțineți recomandări de la alți medici în care aveți încredere sau foști pacienți.

„Poate părea costisitor pe termen scurt, dar luând în considerare beneficiile notabile pe care le au asupra clientului, pe termen lung este o investiție în sine, în dezvoltarea personală și bineînțeles în îmbunătățirea calității stării de spirit, iar prețul nu mai pare atât de mare”, recomandă specialistul.

Prețurile practicate sunt influențate de:

  • de durată și alte aspecte cum ar fi locația
  • dacă este un colaborator la o clinică de specialitate sau este în cadrul unui cabinet individual de psihologie, etc.
  • tipul ședinței(individuală, pentru copii și adolescenți, de cuplu, de grup, de familie, etc)
  • de pregătirea și experiența specialistului

În cazul în care prețurile nu sunt afișate pe site-urile online ale cabinetelor, puteți suna cu încredere să aflați. Vă prezentăm mai jos, prețurile orientative, pentru un consult în cabinetul medicului specialist.

Costuri consultație la psiholog

  • 200 lei/ședința de 50 minute până la 270 lei- Psihoterapie de cuplu sau Consiliere de cuplu
  • de la 150 lei/ședința de 50 minute și poate ajunge la 230 lei- Psihoterapie individuală sau Consiliere individual
  • 250 lei/ședința de 50 minute- Consiliere de cuplu sau familie
  • 150 lei/ședința de 50 minute- Dezvoltare personală
  • 100 lei/ședința de 50 minute- Dezvoltare personală în grup
  • Psihoterapie/consiliere psihologică online – 250 lei/ședința de 50 minute

Există clinici ca Medlife, care au tarife diferite pentru consultatie la psiholog inițială care este 230 lei și ședințele de consiliere psihologică sau psihoterapie care au prețuri de 180 lei pentru ședințele individuale.

De asemenea, unele cabinete au și promoții de care puteți beneficia, cum ar fi un discount la plata în avans sau plata în rate.

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.7 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *