Cât costă să faci o manichiură cu ojă semipermanentă sau cu gel. Prețuri în 2022

În funcție de ce este decis prețul final pentru manichiură
Cât costă să faci o manichiură cu ojă semipermanentă sau cu gel. Prețuri în 2022

Oja semipermanentă este la mare căutare în ultimii ani și în prezent. Aceasta reprezintă un hibrid între gelul UV și lacul de unghii tradițional. Acest tip de ojă rezistă pe unghii până la 14-16 zile. În același timp, foarte folosit este și gelul acrilic, care este mai rezistent decât oja semipermanentă. Iată mai jos care este prețul pentru o manichiură cu ojă semipermanentă sau cu gel.

Cât costă să faci o manichiură cu ojă semipermanentă sau cu gel

Prețul pentru o manichiură cu ojă semipermanentă sau cu gel variază în funcție de salon și de produsele care sunt folosite. La fel ca în cazul oricărui serviciu dintr-un salon de înfrumusețare, există mai multe lucruri în funcție de care se stabilește prețul final. Spre exemplu, în cazul manichiurii cu ojă semipermanentă sau cu gel prețul este în funcție de lungimea unghiilor, modelul ales să fie desenat pe unghii sau alte mici detalii pe care clienta le dorește.

Așadar, potrivit site-urilor mai multor saloane de înfrumusețare, prețul manichiurii cu ojă semipermanentă este între 90 și 150 de lei. În schimb, o manichiură cu gel costă între 150 și 250 de lei.

De ce este oja semipermanentă tot mai aleasă de către femei

Tot mai des în saloanele de înfrumusețare femeile optează pentru o manichiură cu ojă semipermanentă. De asemenea, acest tip de manichiură poate fi făcut și acasă, după ce este achiziționat un kit cu oje și restul de produse necesare.

Cum îți poți face unghiile cu ojă semipermanentă la tine acasă

Ai nevoie de kit-ul de ojă semipermanentă, de câteva pensule și pile. Primul pas este să pregătești unghia naturală, apoi aplici soluțiile de pregătire conform instrucțiunilor din kit. Urmează aplicarea stratului de bază, apoi oja semipermanentă. Este important ca ambele straturi să stea în lampa LED timp de 60 de secunde sau într-o lampă UV timp de 120 de secunde. Ultimul pas este sigilarea manichiurii. Se aplică un top coat pe fiecare unghie și se țin în lampă pentru același timp ca atunci când a fost aplicată oja semipermanentă.

De ce este importantă întreținerea ojei semipermanente și a gelului

Întreținerea ojei semipermanente și a gelului este foarte important să fie făcută la 3-4 săptămâni. Chiar dacă este vorba de o manichiură rezistentă, unghiile cresc, iar acest lucru duce la un aspect neîngrijit al unghiilor.

Oja semipermanentă se curăță foarte ușor de pe unghii

Există un soak-off remover care se aplică pe un pad de vată. Acesta se așază pe suprafața unghiei și se așteaptă timp de 10-15 minute pentru ca el să acționeze. Ulterior, oja semipermanentă se îndepărtează foarte ușor.

Ce greșeli poți face atunci când îți faci singură manichiura cu ojă semipermanentă sau cu gel

Printre cele mai întâlnite greșeli sunt: pregătirea necorespunzătoare a unghiei, sigilarea greșită a vârfului unghiei, alegerea unei baze nepotrivite sau ștergerea stratului de dispersie.

Ce spune medicul specialist despre aceste tipuri de manichiură

Există anumite riscuri atunci când este folosită oja semipermanentă sau gelurile acrilice. Iată recomandările medicului:

“În ceea ce privește aplicarea ojei semi-permanente și a gelurilor acrilice riscul este dat de prezența compușilor chimici conținuți de expunerea repetată la lumina UV. Compușii chimici pot determina manifestări cum ar fi dermatita de contact, neuropatie periferică, unghii cu aspect pseudo-psoriatic. Utilizarea cumulativă a luminii UV duce la apariția de leziuni maligne la nivelul mâinilor, iar trauma asociată procedurilor de îndepărtare a gelului provoacă subțierea unghiilor, acestea devenind casante”, a spus medicul Brigitta Mihai pentru csid.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *