Cât costă să vizitezi mormântul Reginei de la Capela St George? Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată pe data de 19 septembrie 2022. Ulterior, sicriul cu trupul neînsuflețit al monarhului a fost depus la capela St George de la Windsor, alături de soțul, părinții și sora ei. Numele ei a fost inscripționat pe placa de marmură belgiană neagră cu litere aurii. Lângă numele ei apare și numele Reginei Mamă, ducelui de Edinburgh, care a murit în 2021, la vârsta de 99 de ani, și al Regelui George al VI-lea.
La scurt timp după ce mormântul s-a deschis public, iar oamenii l-au putut vizita, au apărut o mulțime de critici despre prețurile amețitoare de acolo. Publicul larg poate vizita capela St George în zilele de luni, joi, vineri și sâmbătă între orele 10:00 și 16:15, ultima intrare fiind la ora 16:00, dar totul este contracost.
În zilele de duminică, vizitatorii generali nu au voie să intre, dar persoanele credincioase pot vizita. Capela St George are o capacitate maximă de 800 de persoane. Cererea pentru a fi vizitată este în continuare destul de mare.
Prețul pentru a putea vizita capela St George, acolo unde este înmormântată regina Elisabeta a II-a:
Aceste două prețuri și pentru a vizita întregul castel Windsor, nu doar pentru intrarea în capela St George.
„Oamenii se vor îngrămădi la acest loc și se vor jupui la propriu pentru a-l vedea! Ar putea la fel de bine să se ducă la cimitirul local și să viziteze memorialul unui străin pe gratis! E o nebunie! / Nu este vorba deloc de profit! Doamne, cine percepe taxe pentru a vizita un loc de odihnă?? / Mai degrabă aș merge la dentist”, sunt doar câteva dintre comentariile apărute în mediul online, potrivit alephnews.ro.
Regina Elisabeta a II-a a murit pe data de 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Ea a fost monarhul cu cea mai lungă domnie, de 70 de ani. În luna iunie a avut loc Jubileul de Platină al acesteia. Pe data de 19 septembrie a fost condusă pe ultimul drum. Sicriul Reginei Elisabeta este fabricat din aceleași materiale ca cel al soțului ei, prințul Philip. Este făcut din stejar englezesc, dublat cu plumb, iar mânerele și capacul sunt din alamă. Sicriul a fost construit în urmă cu aproximativ 30 de ani, alături de cel al ducelui de Edinburgh. Folosirea metalului ajută la conservare, prevenind acumularea aerului și a umidității.
Cel care i-a luat locul la tronul Marii Britanii este fiul ei, Charles al III-lea.