Vara este anotimpul perfect pentru cultivarea legumelor. Printre cele mai întâlnite în grădinile oamenilor sunt roșiile și castraveții. Dacă plantarea acestora este ușoară, ce urmează apoi? Cât de des ar trebui să uzi castraveții? Ține cont de sfaturile de mai jos pentru a avea o recoltă bogată și gustoasă. Udarea corectă a castraveților reduce riscul de boli și infestare cu dăunători.
Castraveții sunt plante iubitoare de umiditate. După plantare este foarte important ca solul să nu fie lăsat să se usuce. Acest lucru poate duce la uscarea frunzelor, apoi cad. De asemenea, nici nu trebuie exagerat cu apa. În acest caz apare riscul de putrefacție a rădăcinilor și dezvoltarea infecțiilor fungice. Cu un exces de umiditate în sol, cantitatea de oxigen scade, frunzele se palidizează, creșterea genelor este suspendată, iar ovarele sunt slab formate, scrie garden.ro.
Pentru a fi crocanți și gustoși, castraveții trebuie să fie udați suficient. În cazul în care aportul de umiditate rar alternează cu udarea excesivă, aceștia se vor dezvolta mai încept și vor avea gust amar și o formă ciudată.
Este foarte important să uzi castraveții cu aceeași frecvență și aceeași cantitate de apă caldă. În situația în care castraveții nu au primit apă de mult timp, nu turna foarte multă dintr-odată. Pentru a reveni la regimul normal de udare trebuie să crești treptat umiditatea.
Vara, când vremea este senină și nu plouă, castraveții se udă de două ori pe săptămână. Când e vorba de căldură mare și uscată se recomandă udarea castraveților în fiecare zi. Nu se recomandă însă udarea suplimentară în sezon ploios.
Specialiștii în domeniu spun că este interzisă udarea cu apă rece. Aceasta reduce rezistența la infecții și dăunători, dar încetinește și creșterea și dezvoltarea genelor de castraveți. Apa trebuie lăsată să se încălzească. Poți folosi un butoi mare. Temperatura apei trebuie să fie de aproximativ 20 de grade Celsius sau mai mult.
După fiecare udare este indicat să adâncești solul. Această procedură va îmbunătăți furnizarea de oxigen și nutrienți pentru plantă. Dacă solul s-a îndepărtat de tulpină, poți efectua hiling.
Inițial, după plantare, castraveții trebuie udați din abundență cu 3-4 ore înainte de tansplant. Sunt îdnepărtați apoi cu grijă din cutie, împreună cu o cotă de pământ și puși în găuri pregătite în prealabi. Ulterior, răsadurile trebuie udate imediat. E nevoie de aproximativ doi litri de apă pe metru pătrat.
După apariția primilor lăstari, udarea cu apă caldă se efectuează pe măsură ce solul se usucă. Ulterior, după desfășurarea primelor frunze, frecvența de udare trebuie să fie la 4-5 zile. Pentru un metru păstrat este nevoie de 4,5 litri de apă. În timpul înfloririi se folosește o cantitate de opt litri pe metru păstrat, chiar zilnic. În timpul fructificării frecvența udării trebuie redusă.