Umiditatea și schimbările de temperatură din baie creează condiții ideale pentru apariția bacteriilor și a mucegaiului care pot deteriora anumite obiecte, cum ar fi prosoapele.
În baie, prosoapele proaspăt spălate și uscate preiau umezeala cu ușurință deoarece sunt realizate dintr-un material conceput să absoarbă excesul de apă. De aceea trebuie depozitate într-un loc uscat și ventilat.
Reține că mucegaiul și ciupercile care atacă prosoapele nu numai că emană un miros neplăcut, ci ne afectează și sănătatea. Pe lângă faptul că nu vom scăpa de mirosul urât, ne putem îmbolnăvi. Folosirea unui prosop infectat cu mucegai poate agrava acneea, provoca iritații, piele uscată și chiar păr gras.
Dacă lași un prosop umed în baie după duș, poți fi sigură că nu se va usca foarte repede. După ce ai făcut baie, atârnă prosoapele afară, de exemplu pe un uscător unde se pot usca înainte de a le depozita acolo unde le este locul (în afara băii).
Schimbarea prosopului depinde strict de utilizarea lui. Prin urmare, atunci când folosești un prosop de baie, ia în considerare numărul de băi efectuate. Este mai sănătos să-l speli după a treia baie.
Schimbarea prosoapelor de mână depinde de numărul persoanelor din casă și de oaspeții care te vizitează. În acest caz ar trebui schimbate zilnic! O familie cu trei membri trebuie să înlocuiască prosoapele de bie la fiecare 2-3 zile.
La 40 de grade vei ucide doar 14% dintre bacterii și ciuperci, așa că este recomandat să speli prosoapele la temperaturi mai ridicate (60 de grade), dar o dată pe lună le poți spăla la 90 de grade.
Vezi și Cum să ai un miros plăcut în baie pe tot parcursul anului. Nimeni nu a știut metoda asta genială