Cât doarme o pisică, de fapt. Răspunsul surprinzător, puțini știu asta

Felinele își petrec cea mai mare parte din zi dormind

Scris de: Daoud Andra

18 Apr. 2023

Cât doarme o pisică, de fapt. Răspunsul surprinzător, puțini știu asta

Pisicile sunt unele dintre cele mai leneșe animale de companie. Acestea își petrec mare parte din zi dormind și doar câteva ore sunt active. Cât doarme o pisică, de fapt, și ce anume influențează timpul de odihnă. Pisicile de apartament dorm mai mult decât cele care stau la curte.

Toți proprietarii de feline trebuie să știe: cât doarme o pisică pe zi

Pisicile sunt animale mai puțin active decât câinii. Ele au nevoie de mai multă odihnă și de mai puțină activitate fizică, putând sta zile întregi doar în casă, fără să fie scoase la aer pentru a-și consuma energia. Atunci când te uiți la o pisică, sunt mari șanse să o vezi dormind, pentru că asta face în cea mai mare parte din zi.

Citește și: De ce torc pisicile, de fapt. Puțină lume știe motivul

O felină petrece, în medie, între 15 și 20 de ore pe zi dormind. Pisicile sunt active dimineața devreme și seara târziu. Atunci au cel mai mult chef de joacă, dar și de vânătoare, dacă vorbim despre pisici care stau la curte. Timpul dedicat somnului depinde atât de vârsta pisicii, cât și de ce activități are aceasta în timpul zilei.

La fel ca în cazul altor animale, felinele bătrâne și cele care sunt pui au nevoie de mai multă odihnă decât pisicile mature. Un pui de pisică poate dormi aproape o zi întreagă, în timp ce o pisică bătrână doarme până la 20 de ore într-o zi. Pisicile mature, active, se odihnesc în jur de 15-18 ore pe zi. Felinele de apartament dorm mai mult, în timp ce acelea care stau la curte sunt mai active pe timpul zilei.

Citește și: De ce pisicile se ascund de fapt în locuri înalte. Motivul nebănuit

De ce îi place pisicii să doarmă la capul tău
Pisicile caută compania stăpânilor, inclusiv la somn

Motivul pentru care pisicile dorm aproape de stăpânii lor

În timp ce unele feline sunt foarte independente și dorm doar în coșulețul lor, altele caută compania stăpânilor inclusiv la somn. Dacă pisica ta obișnuiește să doarmă cu tine în pat, foarte aproape de capul tău, te poți considera norocos, deoarece înseamnă că ai o relație specială cu felina. Motivele pentru care pisicile vor să doarmă foarte aproape de stăpânii lor sunt diverse, dar toate se reduc la relația dintre ele și oameni.

Citește și: De ce nu poți hrăni pisicile cu hrană pentru câini. Detaliul important pe care nu mulți îl știu

Pisicile caută un miros familiar atunci când dorm, iar mirosul stăpânului este unul dintre cele mai cunoscute și mai plăcute. De asemenea, felinele se simt în siguranță atunci când stau foarte aproape de stăpânii lor, motiv pentru care le caută compania inclusiv când se odihnesc, pentru a fi protejate.

Un alt motiv este acela că pisicile căută căldură. Temperatura corpului lor este mai ridicată cu câteva grade decât în cazul oamenilor, motiv pentru care ele pot simți nevoia să se încălzească atunci când dorm.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *