Cât durează vacanța de vară 2022, detalii importante pentru toți elevii. Spre deosebire de ceilalți ani, cursurile încep mai devreme în noul an școlar 2022- 2023. Majoritatea elevilor au terminat școala pe 10 iunie, cu excepția celor din clasa a XII-a și a VIII-a, care au intrat în sesiunea de examene. Acestea se vor încheia în luna iulie, urmând ca, cei care nu promovează, să susțină din nou examenele în această toamnă.
Pentru mulți dintre elevi, mult așteptata vacanță de vară a sosit în urmă cu doar câteva zile, pe 10 iunie. Cei care susțin anul acesta Evaluarea Națională și Bacalaureatul au încheiat cursurile pe 3 iunie, mai devreme cu o săptămână. Cât durează vacanța de vară 2022, spre deosebire de alți ani. Cursurile încep mai devreme în noul an școlar 2022-2023.
Majoritatea elevilor termină anul şcolar 2021/2022 la 10 iunie, dată după care intră în mult-aşteptata vacanţă de vară, de aproape trei luni. Şi pentru preşcolari, vacanţa de vară începe după 10 iunie.
Anul acesta, vacanța de vară va dura mai puțin, după anunțul făcut de Edu.ro.
„Până la vacanţa de vară, pentru elevii de clasa a VIII-a urmează Evaluarea Naţională, între 14 şi 17 iunie, iar în cazul elevilor din clasele a XII-a/a XIII-a, probele de Bacalureat, care au început în 6 iunie şi se vor încheia în 23 iunie.
Potrivit edupedu.ro, elevii din liceele cu profil tehnologic încheie cursurile la 17 iunie (clasa a X-a) şi 24 iunie (clasa a IX-a). Elevii din clasele a XII-a/a XIII-a au terminat şcoala în 20 iunie. Ei au început, din 23 mai, o perioadă de pregătire practică de cinci săptămâni.
Vacanţa de vară va lua sfârşit la 4 septembrie. Din 5 septembrie, elevii se întorc în bănci pentru anul şcolar 2022-2023, cu o durată de 36 de săptămâni şi cu o structură modificată. În vara anului 2023, vacanţa „mare” va fi mai scurtă, din 17 iunie până în 4 septembrie”, a anunțat Ministerul Educației.
„La acest moment este în curs de finalizare întâlnirea pentru dialog social între Ministerul Educaţiei şi toţi partenerii de dialog pentru a se definitiva Regulamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului preuniversitar, astfel încât mâine aceste modificări să îmbrace forma unui ordin de ministru al Educaţiei şi să fie transmise spre publicare în Monitorul Oficial.
Structura anului şcolar este deja cunoscută, este deja publicată în Monitorul Oficial iar modificarea esenţială care a fost deja agreată, discuţiile sunt în curs, este aceea că se renunţă la mediile semestriale, se renunţă la obligativitatea susţinerii tezelor semestriale”, a spus ministrul Educației într-o conferinţă de presă.
Anul acesta, elevii încep probele scrise la Bacalaureat pe 21 iunie și se încheie pe 23 iunie. Pe 27 iunie se afișează notele, urmând ca elevii să depună contestațiile în aceeași zi, în cazul în care nu sunt mulțumiți de notă.
Condiții pe care trebuie să le respecte elevii